17. října 2016 • 10:20

Gejzír radosti jako po titulu! Tým ve smokingu se v poháru utká s Realem

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal často přináší momenty radostné euforie a v posledních dnech jeden takový baví fotbalové fanoušky. Video zachycuje fotbalisty třetiligového španělského klubu Cultural Leonesa během losování osmifinále Copa del Rey. Při zhlédnutí byste je ovšem tipovali na fanoušky, slavící gól či přímo mistrovský titul svého klubu.



Skupina fotbalistů totiž napjatě sleduje losování dalšího kola španělského poháru a zbystří při vytažení svého mužstva. Úchvatnější je ovšem reakce o několik vteřin později, kdy je vytažen jejich soupeř – slavný Real Madrid.

Očekávali byste smutek z předem prohraného zápasu a vědomí role velkého outsidera? V žádném případě! O jak velký svátek se pro celé mužstvo jedná, dokazuje obrovská vlna euforie všech přítomných, z nichž většinu čeká největší zápas fotbalové kariéry.

Co na tom, že velmi pravděpodobně z poháru vypadnou a proti světovému gigantovi budou v roli velkého outsidera. Nejen pro hráče, ale pro celé město se jedná o velký svátek, který v mnoha ohledech přebíjí sportovní úspěch.  

Klub z Leónu však není žádný vesnický mančaft. Založen byl už v roce 1923 a své zápasy hraje na stadionu s kapacitou 13 500 diváků! Ve své historii hrál ale nejvyšší soutěž pouze jednou, a to v sezoně 1955/1956. Jinak se pohyboval mezi druhou a čtvrtou nejvyšší soutěží.

Svěřenci Rubena de la Barrery mají ovšem dobře našlápnuto k tomu, aby postoupili o ligu výš. V první skupině třetí ligy jim aktuálně patří druhá příčka a v dosavadním průběhu sezony neprohráli žádné soutěžní utkání.

Svou sérii vylepšili také v poháru, kde vyřadili postupně Laredo, Calahorru a Albacete, ačkoliv s prvním a třetím soupeřem postoupili až po prodloužení. To už ale fotbalisty Leonesy rozhodně netrápí, protože je 26. října čeká střetnutí s borci, které znají hlavně z televize.  

Že vám ale jméno klubu něco říká? To je dost možné. O španělském klubu se totiž mluvilo už před před dvěma lety, kdy přišel s netradičním designem dresů. Pro přípravné zápasy si Leonesa zvolila oblečení s podobou smokingu a pro velký úspěch s nimi odehrála celou sezonu.

U stejné kolekce zůstala i v předchozím ročníku, ačkoliv v pozměněné podobě. V aktuální sezoně už Cultural nastupuje v běžných dresech a za necelé dva týdny si jeho hráči splní fotbalový sen.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud