18. října 2016 • 18:37

Nečekaná posila Realu? Zidane chce muže, který radil Mourinhovi

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To by byla velká změna. Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane si podle španělského deníku AS přeje, aby klub přivedl na pozici sportovního ředitele Luise Campose. Což o to, o odbornosti portugalského experta, který pomáhal mimo jiné José Mourinhovi, nikdo nepochybuje. Jenže Real podobnou pozici už léta nemá. Projde to přes prezidenta Florentina Péreze, který by tak mohl ztratit část vlivu?



Real Madrid měl v historii mnoho sportovních ředitelů, ovšem pod prezidentem Pérezem to zrovna neklapalo. Velký šéf vyhodil jména jako Sacchi, Floro, Valdano či Pardeza. V posledních letech klub navíc fungoval úplně bez této pozice.

To se často stávalo terčem kritiky fanoušků i expertů. O přestupech totiž rozhodoval především sám Pérez, který je sice skvělým byznysmanem, ale také už se dopustil mnoha sportovních přehmatů. Marketing je pro něj někdy víc než výkony.

Tak se stalo, jak přiznal ve své knize italský trenér Carlo Ancelotti, že mu Pérez do týmu přivedl mladého Martina Ödegaarda, kterého přitom vůbec nechtěl. Jenže Zinedine Zidane je pro Péreze legendou. Proto se zdá, že nyní má hlavní slovo on.

To se potvrdilo během tohoto léta. Zidane totiž oznámil, že je se sestavou spokojený, přál si pouze návrat Álvara Moraty. Přesně tak se stalo. Přestože média hojně spekulovala, žádná posila s razítkem „Galáctico“ nepřišla.

Prosadí si Zidane posilu do vedení?

Podle španělských expertů to byla práce trenéra Zidana. A teď má další přání. Rád by po letech obsadil post sportovního ředitele. Francouz by totiž rád spolupracoval se zkušeným Luisem Camposem.

Portugalský expert toho má za sebou hodně. Dokonce už ví, jaké to je pomáhat Realu. Během angažmá Josého Mourinha v madridském klubu mu totiž radil s potenciálními posilami a navíc pro něj sledoval soupeře.

Když Mourinho Real opustil, odešel i Campos. Bez práce ale dlouho nezůstal, naopak se pustil do velmi zajímavého projektu. Ujal se místa sportovního ředitele Monaka, které tehdy utrácelo za přestupy obrovské částky. Tým vytvořil vynikající.

I v tuto chvíli má Campos, který mluví plynule portugalsky, španělsky i francouzsky, podle deníku AS na stole minimálně dvě nabídky. Zájem o něj má AC Milán a Olympique Marseille. Zájem z Realu by ale mohl vše změnit.

Nenarazí ovšem Zidanův plán na tvrdého šéfa Péreze? Ten je totiž známý tím, že má rád poslední slovo. I proto pod ním tolik sportovních ředitelů neuspělo. Bude Campos výjimkou?

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane mohl být spokojený
Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane mohl být spokojený

Betis - Real Madrid: Úchvatný brejk! Ronaldo našel Pepeho, ten vyšperkoval na Isca a bylo to 4:0
Video se připravuje ...

Betis - Real Madrid: Ronaldo se konečně prosadil! Samostatný únik s přehledem zakončil
Video se připravuje ...

Betis - Real Madrid: Marcelo si návrat užíval, zvýšil už na 3:0
Video se připravuje ...

Betis - Real Madrid: To je fofr! Hostující stoper Varane poslal hlavou favorita do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud