10. listopadu 2016 • 21:30

Ronaldo otevřeně: O týdnu snů, svém nástupci i trénování Realu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že se na hřišti v posledních zápasech trápí? Cristiano Ronaldo přesto prožil velkolepý týden, ve kterém podepsal novou smlouvu s Realem Madrid i rekordní kontrakt s firmou Nike. Myslí nyní portugalský fenomén o to více na svoji budoucnost? „Hlavně si užívám přítomnost,“ tvrdí v rozhovoru pro španělský deník Marca.



„Byl to úchvatný týden. Mám mnoho důvodů se smát,“ nenechává nikoho na pochybách Ronaldo . Vůbec se neznervózňuje tím, že zatím zažívá svou nejhorší sezonu v dresu „bílého baletu“.

„Tenhle rok je nejdůležitější a nejlepší v mé kariéře. Vyhráli jsme Ligu mistrů a EURO, povedl se mi i z individuálního hlediska. Navíc jsem prodloužil smlouvu s Realem a Nikem, nemůžu být šťastnější,“ pokračuje spokojený fotbalista.

Cristiano Ronaldo s matkou Dolores (vpravo) a prezidentem Realu Madrid Florentino Pérezem (vpravo)
Cristiano Ronaldo s matkou Dolores (vpravo) a prezidentem Realu Madrid Florentino Pérezem (vpravo)

Trenér? Možná

O své budoucnosti ale známý perfekcionista nyní moc přemýšlet nechce. „Je přede mnou ještě dlouhá cesta, raději se zabývám přítomností, která je skvělá. Jak jsem ale řekl, vždy budu spojený s Realem. Ať už během kariéry nebo po ní,“ říká.

Naznačuje tak Ronaldo, že by se mohl stát jednou trenérem Realu? „Možná, uvidíme. Jsou lidé, o kterých si všichni mysleli, že budou skvělí trenéři a nedařilo se jim. A pak jsou ti, u kterých byste to nečekali, ale stali se z nich úžasní taktici,“ zůstává tajemný.

O svém vztahu se současným koučem Realu Zinedinem Zidanem ale mluví otevřeně. „Máme spolu fantastický vztah. Byl jsem jeho fanouškem, když hrál, a nyní jsem ještě větším. Je to skvělý člověk a skvělý trenér,“ tvrdí Ronaldo přesvědčivě.

Alavés – Real Madrid: HATTRICK! Ronaldo přidal čtvrtý gól hostů
Video se připravuje ...

Když se ale řeč stočí na možného Ronaldova nástupce, odpoví Portugalec po svém. „Nikdo nemůže být dalším Cristianem Ronaldem, nejsou tu žádní dvojníci. Nikdy nebude nikdo stejný jako já,“ říká.

„Vidím ale v Evropě mnoho talentů, napadá mě Renato Sanches, Andres Gomes či Joao Mario. Vyjmenoval jsem jen Portugalce, ale je jich mnohem více. Jsem šťastný, protože mladí talenti jsou zárukou, že fotbal bude vždy silný,“ doplňuje Ronaldo.

Nejen s Realem je nicméně Ronaldo spojený. Stále ho milují také v jeho bývalých klubech Manchesteru United a Sportingu Lisabon. Právě šéf portugalského klubu před několika dny řekl, že by si Ronaldův návrat jednou přál.

Betis - Real Madrid: Ronaldo se konečně prosadil! Samostatný únik s přehledem zakončil
Video se připravuje ...

„Sporting budu mít navždy v srdci, ale nevím, co se stane v budoucnosti,“ nechce se Ronaldo opět dívat příliš dopředu. Jedno je ale jasné, právě na půdě Sportingu se představí s Realem za necelých čtrnáct dnů v Lize mistrů.

„Budu chtít dát gól a vyhrát. Tak jako v prvním zápase (Ronaldo dal gól a neslavil),“ uzavírá nejlepší střelec v historii Realu Madrid.

Alavés – Real Madrid: 1:2! Hosté obrací. Ranou z dálky se prosadil Ronaldo
Video se připravuje ...

Real Madrid – Leganés: Vzteklý Ronaldo! Sudí přešel faul a za protesty dostal žlutou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud