5. ledna 2017 • 04:30

Enrique možná skončí v Barceloně. ŠEST trenérů, kteří ho mohou nahradit

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Barcelona možná bude brzy hledat nového trenéra, Luis Enrique může v létě skončitBarcelona možná bude brzy hledat nového trenéra, Luis Enrique může v létě skončitFOTO: Koláž iSport.cz

    Má smlouvu do konce sezony a zatím se ani nemluví o tom, že by ji měl prodloužit. Podle informací ze Španělska je dost možné, že trenér Luis Enrique na lavičce Barcelony v polovině roku 2017 skončí. A deník Marca už přišel se seznamem jeho možných nástupců. Kdo by mohl Enriqueho v katalánském týmu nahradit? Podívejte se v článku.

  • Laurent Blanc

    Trenér Laurent Blanc čelil přívalu otázek souvisejících s teroristickými útoky v PařížiFoto Reuters

    Bez angažmá

    Legendární hráč a zkušený trenér je po konci v PSG bez angažmá. Blanc jako kouč působil zatím jen ve Francii (Bordeaux, PSG a reprezentace), ale zkušenosti s Barcelonou má jako hráč. Má za sebou úspěchy, ale také rozepře s několika hráči.

  • Ernesto Valverde

    Trenér Athleticu Bilbao Ernesto ValverdeFoto EPA

    Athletic Bilbao

    Podle deníku Marca v tuto chvíli favorit pro vedení Barcelony. Valverde má se španělským fotbalem bohaté zkušenosti jako hráč i trenér. Za Barcelonu dvě sezony hrál, největší jméno si ale získal v Athleticu Bilbao, kde působí i dnes. Baskický klub vede už od roku 2013 a daří se mu s ním hrát pohledný fotbal. Potrpí si na přesných kombinacích a výborném presinku, což v Barceloně vyžadují.

  • Ronald Koeman

    Trenér Evertonu Ronald KoemanFoto Reuters

    Everton

    Barcelonu velmi dobře zná. Působil v ní šest let jako hráč a začínal v ní v roli asistenta svou trenérskou kariéru. Úspěchy ale zatím mimo Nizozemsko zažíval spíše v menších klubech, například ve španělské Valencii vyloženě vyhořel. Fanoušci mu navíc často vyčítají styl hry, kterým se jeho týmy prezentují.

  • Eusebio Sacristan

    Trenér Realu Sociedad Eusebio SacristánFoto EPA

    Real Sociedad

    Velmi zajímavé jméno. V Barceloně působil Sacristan sedm let jako hráč, pět let byl asistentem trenéra a čtyři roky vedl béčko. Pak se vydal na své první angažmá u áčka, když převzal Real Sociedad. A vede si výborně. Basický celek se pod ním výrazně zvedl a hlavně začal předvádět vynikající fotbal. Barcelonskou školu Sacristan nezapře. Ostatně není to tak dlouho, kdy jeho tým skoro celý zápas drtil právě Barcelonu.

    SESTŘIH La Ligy: Real Sociedad - Barcelona 1:1
    Video se připravuje ...

  • Frank de Boer

    Frank de BoerFoto Reuters

    Bez angažmá

    V Ajaxu ho milovali, ale v Interu Milán Frank de Boer narazil. Angažmá mu vůbec nevyšlo, neměl výsledky a údajně ani dobré vztahy s hráči. Jinak ovšem vždy razil styl fotbalu, který předvádí Barcelona. To, že byl vynikajícím fotbalistou, což dokázal i v dresu katalánského klubu, snad ani nemusíme připomínat.

  • Juan Carlos Unzue

    Asistent Luise Enriqueho v Barceloně Juan Carlos Unzue (vpravo)Foto EPA

    Asistent v Barceloně

    Nepříliš pravděpodobná varianta, ale dávala by logiku. Unzue je Enriqueho asistentem již delší dobu a jinak tomu není ani nyní v Barceloně. Tým tedy velmi dobře zná. U podobného přechodu je ale vždy problém, jak by neznámého kouče braly hvězdy.

    Sestřih La Ligy: Barcelona - Real Madrid 1:1. Ramos vyrovnal v poslední minutě
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud