Jakub Dvořák
8. ledna 2017 • 04:59

Velký den Realu: Zlatý míč, legendy a rekord! Katalánský list se mu vysmál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ráno jedem dál, nás čeká další sál… Tenhle známý český song by si mohli pobrukovat v šatně Realu Madrid. Španělský gigant totiž v sobotním ligovém duelu s Granadou (5:0) vyrovnal rekord Barcelony 39 zápasů v řadě bez prohry, a atakuje světové maximum Juventusu. Navíc před prvním domácím zápasem v tomto roce Cristiano Ronaldo ukázal svůj čtvrtý Zlatý míč. Poblahopřát mu dokonce přijely slavné ikony z první éry „Galácticos“.



Ten pohled musel mladší ročníky mást, ti starší zase pociťovali mírné záchvěvy nostalgie. Na trávníku Santiago Bernabéu stáli Luis Figo, Zinedine Zidane či Brazilec Ronaldo . Na obrazovkách pouštěli fanouškům vzkazy obránce Fabia Cannavara a dalšího brazilského kouzelníka Kaká. Aby těch klubových legend nebylo málo, ve studiu na stadionu seděl ještě Roberto Carlos.

Real Madrid – Granada: CR7 ukázal Zlatý míč! Na hřišti byli Figo, Zidane či Ronaldo, přál mu i Kaká
Video se připravuje ...

Že by nějaká exhibice? Návrat do starých časů? Kdepak. To jen madridský klub pozval na zápas hráče, kteří v minulosti získali Zlatý míč, aby je měl se čtyřnásobným vítězem Cristianem Ronaldem kompletně pohromadě.

Pravda, výjimkou byl Carlos, ten jediný do party úplně nezapadal, jelikož se triumfu nikdy nedočkal, ale za legendu „Bílého baletu“ se rozhodně považuje. „Je to obrovská čest sdílet s Cristianem radost z jeho čtvrtého Zlatého míče. Jsem si jistý, že s jeho ambicemi bude bojovat o jubilejní pátý,“ uvedl za celou partu někdejší brazilský kanonýr Interu, Realu či AC Milán Ronaldo.

SESTŘIH La Ligy: Real Madrid - Granada 5:0. Favorit si zastřílel
Video se připravuje ...

Portugalcův čtvrtý triumf v prestižní anketě však nebyl jediný důvod k oslavám, hráči v bílých dresech doslova smetli hostující Granadu 5:0 a prodloužili sérii bez prohry na 39 zápasů, čímž vyrovnali rekord Barcelony z minulé sezony. „Je to výsledek toho, jak dobře se nám daří. Fanoušci si naši hru užívají a to je tady nejdůležitější,“ uvedl po zápase trenér Realu Zinedine Zidane.

Nejdelší série bez porážky
43 Juventus 2011/12
42 AC Milán 1992/93
40 N. Forest 1978
39 Real Madrid 2016/17
39 Barcelona 2015/16

Právě on stojí za rekordní sérií, kterou může klub v blízké době posunout ještě dál. Co se týká světových zápisů, primát drží Juventus z ročníku 2011/12, kdy neprohrál 43 duelů za sebou. Za ním jsou pak AC Milán (42) a anglický Nottingham Forest (40). „Na první pohled je to velice uspokojivé, když dosáhnete takové série bez porážky, ale já si přeji, aby skončila co nejpozději,“ prohlásil po sobotní výhře kouč vedoucího celku La Ligy.

Real Madrid – Granada: 2:0! Modričův pokus nevyšel, dorážku zvládl Benzema
Video se připravuje ...

Úspěšnou jízdu Realu však těžce nesou jeho hlavní rivalové v boji o ligový titul. Před pár dny po osmifinále Španělského poháru se do klubu opřel stoper Barcelony Gerard Piqué a v sobotu se přidal i katalánský deník Sport. Poté, co defenzivní záložník Casemiro vsítil poslední pátý gól, napsal na svůj twitterový účet: „Granada hraje tak hrozně, že i Casemiro vstřelí gól.“

Ačkoliv se může jednat pouze o vtipnou narážku, podobných nářků probarcelonských médií s rostoucí sérií Realu stále přibývá. Nejlepší střelec MS 2002 a dvojnásobný držitel Zlatého míče Ronaldo si však myslí svoje. „Zidane vede tým opravdu dobře. Bude bojovat o všechny možné trofeje a já doufám, že získá treble.“

Real Madrid – Granada: 5:0! To je debakl, pátou branku Realu přidal Casemiro
Video se připravuje ...

Cristiano Ronaldo slaví vstřelený gól s Marcelem
Cristiano Ronaldo slaví vstřelený gól s Marcelem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud