Tomáš Podvín
13. ledna 2017 • 09:56

Gól jako Panenka a provokace. Ramos se mstil fanouškům klubu, kde vyrostl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Seville strávil své fotbalové mládí, jednu výbornou sezonu prožil také v prvním týmu. Sergio Ramos ale už dávno není v městu na jihu Španělska oblíbeným mužem, právě naopak. Španělský reprezentant totiž již přes deset let válí za Real Madrid a ten v Seville v lásce opravdu nemají. Ramos to poznal i ve čtvrtečním pohárovém duelu, kdy ho domácí fanoušci uráželi. Kapitán „bílého baletu“ jim to ale vrátil se vším všudy.



Fanoušci v Seville na Ramose pískali a během celého zápasu ho častovali urážlivými pokřiky. „Hrál jsem tady před lety a tohle nebylo přivítání, ve které jsem doufal, ale respektuji to. Vždy to tady budu považovat za domov,“ řekl zkušený stoper.

Přece jen to v něm ale bublalo. „Dani Alves a Ivan Rakitič (odešli do Barcelony) jsou zde vítáni jako Bohové a mně fanoušci uráží matku,“ naštval se Ramos.

„Bolí ho to. Vyrostl tady, hrál tady a vždy o Seville říkal dobré věci. Jsme z toho oba nešťastní,“ podpořil svého svěřence po utkání trenér Zinedine Zidane.

Ramos se nicméně pomstil už na hřišti. V 83. minutě se postavil k penaltě a brankou srazil naděje Sevilly na postup. Nebyl by to ale Ramos, aby dal „jen“ obyčejný gól. Španěl se prosadil po vzoru legendárního Antonína Panenky.

Svou trefu si Ramos evidentně vychutnal. S kamenným výrazem ve tváři ukázal na své jméno a poté domácím příznivcům několikrát naznačil, že teď je neslyší. Není potřeba dodávat, že je tím dostal do varu.

VIDEO | Ramos dal penaltu a vychutnal si fanoušky Sevilly

„Moje oslava nebyla ukázkou malého respektu k Seville, nechtěl jsem tím nikoho ranit. Nezměním se, protože jsem kapitánem Realu a klub mě potřebuje. Vždy ale budu fandit Realu i Seville,“ tvrdil Ramos, pro kterého šlo o jeho 77. trefu v soutěžních zápasech za Sevillu, Real a Španělsko. Na obránce úžasná bilance.

„Nemám, co bych k Ramosově oslavě řekl. Neudělal nic špatného,“ dodal Zidane. Ten musel být jinak velmi spokojený. Realu totiž Ramosův gól na 2:3 nestačil a v poslední nastavené minutě ještě vyrovnal na 3:3. Díky tomu neprohrál 40. zápas v řadě a vytvořil nový španělský rekord.

„Byl to velmi těžký zápas a Sevilla si zasloužila více než remízu. Ale myslím, že za oba zápasy jsme si postup zasloužili,“ zakončil Zidane.

Real Madrid - La Coruňa: Gól! Stadion vybuchl! Kapitán Ramos se opět předvedl, v nastavení hlavou rozhodl
Video se připravuje ...

Barcelona - Real Madrid: Rána pro domácí! Kapitán hostů Sergio Ramos hlavou vyrovnal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud