25. března 2017 • 15:25

Barcelona uctí Cruyffa. Po nizozemské legendě pojmenuje stadion

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví fanoušci po celém světě si v pátek připomněli rok od úmrtí fotbalové legendy Johana Cruyffa. Nizozemského fotbalistu, který loni podlehl rakovině plic, uctila i Barcelona. Jeden ze dvou klubů, se kterým je odchovanec Ajaxu se čtrnáctkou na zádech navždy spjatý, po něm pojmenuje stadion.



Josep Bartolomeu, prezident Barcelony, to potvrdil na tiskové konferenci. Stadion Ciutat Esportiva, kde své první fotbalové krůčky provádějí největší mladé naděje Barcelony, ponese brzy název Estadi Johan Cruyff.

"Cruyff byl člověk, jenž překonával bariéry. Umožnil nám zdvihnout hlavu a zjistit, že nic není nemožné. Jeho smrt je velkou ztrátou nejen pro všechny lidi spojené s Barcelonou, ale pro každého, kdo miluje fotbal," vzpomněl na legendu Bartolomeu.

"Klub také zajistí vytvoření památeční sochy, která bude umístěna na stadionu Nou Camp," dodal. Barcelonský klub také Cruyffovi věnuje část svého muzea, lobuje navíc u městských radní, aby legendárnímu Nizozemci věnovali památeční místo ve městě.

Johan Cruyff působil na Nou Campu jako hráč i trenér, celkově oslavil pět titulů a dvě španělské poháry. Z lavičky navíc "Blaugranas" dovedl k zisku Evropského poháru, předchůdce Ligy mistrů, a Poháru vítězů pohárů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud