Jakub Dvořák
31. března 2017 • 17:30

Vydělal miliardy, našel hvězdy a končí. Ředitele Sevilly chce Zidane i AS Řím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sergio Ramos, Dani Alves, Ivan Rakitič, Álvaro Negredo a spousta dalších. Co mají tito hráči společného? Bystrému fanouškovi dojde, že všichni působili v Seville. Spojitost je však daleko větší. Všichni tito fotbalisté působili v klubu na přání sportovního ředitele Monchiho. Jednoho z nejlepších na světě. Klubu za 17 sezon vydělal na přestupech přibližně 270 milionů eur (cca 7 miliard korun). V léte však z klubu odejde. Novou destinací má být AS Řím, ovšem spekuluje se i o Realu Madrid.



Jeho celé jméno zní Ramón Rodríguez Verdejo, ale nikdo mu neřekne jinak než Monchi. Bývalý brankář Sevilly během profesionální kariéry zrovna nezářil. Díru do světa rozhodně neudělal. Zato v kanceláři andaluského klubu je naprostou špičkou svého oboru.

Nevěříte? Do prvního týmu posunul a následně prodal hvězdy Sergia Ramose , Josého Antonia Reyese, Jesúse Navase či Alberta Morena. Pořád nestačí?

Tak například Daniho Alvese pořídil za 800 tisíc eur a o pár let později Barceloně prodal za 35 milionů. Další Brazilec Julio Baptista stál klub 3 miliony a do Realu odcházel za 20. Současná opora chorvatské reprezentace Ivan Rakitič vyšel Monchiho na 2,5 milionu a k  Messimu a spol. zamířil za 18.

Takových obchodů udělal dlouholetý ředitel Sevilly víc. Pokud byste chtěli porovnat výdaje a příjmy z největších transferů za Monchiho éry, vyjde vám rozdíl 270 milionů eur (cca 7 miliard korun) v plusu.

Slavné obchody Monchiho
Sergio Ramos ---> Real (27 milionů eur)
José Antonio Reyes ---> Arsenal (24 milionů eur)
Dani Alves ---> Barcelona (35 milionů eur)
Carlos Bacca ---> AC Milán (30 milionů eur)
Julio Baptista ---> Real (20 milionů eur)
Ivan Rakitic ---> Barcelona (18 milionů eur)

V létě však 48letý Španěl dá Seville sbohem. Chce najít novou výzvu. Kam jeho kroky povedou? V kuloárech se mluví o dvou klubech. Jedním z nich je italský AS Řím. Některá média to považují za takřka hotovou věc.

Jiní zase tipují Real Madrid, který má pozici sportovního ředitele neobsazenou. Kdysi ji vykonával současný trenér Zinedine Zidane , ale posléze byla prezidentem Florentinem Pérezem zrušena.

Zajímavostí je, že právě Zidane si měl údajně u Péreze Monchiho vyžádat a pozici ředitele znovu zavést. Měla by se tak zlepšit přestupová strategie klubu a při budoucích nákupech nemyslet pouze na velká jména a marketingový zisk, jako tomu bylo mnohokrát v minulých sezonách.

Monchi začal pro Sevillu pracovat v roce 2000 a za jeho působení klub vyhrál třikrát Evropskou ligu, dvakrát pohár UEFA či dvakrát Španělský pohár. Kam povedou jeho další kroky?

SESTŘIH La Ligy: Sevilla - Real Madrid 2:1. Konec velké série Ronalda a spol. po 40 zápasech
Video se připravuje ...

Obránci Sergio Ramos a Gerard Piqué v dresu reprezentace
Obránci Sergio Ramos a Gerard Piqué v dresu reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud