12. ledna 2017 • 12:28

Kdo nahradí Iniestu? PĚT kandidátů, kteří mohou zaujmout místo barcelonské legendy

Autor: Dominik Kočev
Vstoupit do diskuse
0
  • Andrés Iniesta patří k legendám BarcelonyAndrés Iniesta patří k legendám BarcelonyFOTO: profimedia.cz

    Andrés Iniesta je srdcem Barcelony. Bez něj jako by nic nefungovalo. Ani brzy třiatřicetiletá opora katalánského giganta však nedokáže zastavit čas. Množící se zranění tak nutí vedení týmu a fanoušky zamyslet se nad tím,  kdo převezme jeho roli. Podívejte se na pět kandidátů, kteří by se o tuto nelehkou roli mohli pokusit.

  • Philippe Coutinho

    Liverpoolský Philippe Coutinho mírnil porážku vstřeleným gólemFoto Reuters

    Čtyřiadvacetiletý záložník patří mezi nejlepší hráče v anglické Premier League. Barça se o něj začala zajímat už na začátku minulé sezóny, ovšem místo něj dorazil na Camp Nou Arda Turan a následně také André Gomes a Denis Suárez. Nikdo z nich ale nedokázal Andrése Iniestu nahradit. Blaugranas proto svůj zájem obnovili.

    Coutinho je ofenzivně laděným fotbalistou, což dokazuje i fakt, že ho Jürgen Klopp staví často též na křídle, kde mimo jiné hraje i v brazilské reprezentaci. Kdyby tedy měl nastupovat v tříčlenné záloze, již tým Luise Enriqueho často praktikuje, musel by se výrazně zlepšit v defenzivní činnosti.

    Nicméně potenciál na nahrazení současného kapitána FC Barcelony rozhodně má. Kromě velkého počtu asistencí a gólu totiž vyniká také tím, že umí skvěle podržet míč, uklidnit hru a obehrát několik obránců. Přesně někoho takového obhájci LaLigy hledají.

  • Thiago Alcântara

    Thiago AlcântaraFoto Reuters

    Ztracený syn. Thiago momentálně prožívá jednu z nejlepších sezón v kariéře. To, že se Bayernu Mnichov daří, není žádné překvapení, ovšem výborně hraje právě i tento španělský středopolař; dává góly, přihrává na ně, ale hlavně pravidelně nastupuje. Když před několika lety odešel z FC Barcelony právě do Německa, říkalo se, že následoval Pepa Guardiolu. Ten ho však možná svým odchodem spíše osvobodil.

    Pětadvacetiletý rodák z italského města San Pietro Vernotico vyčnívá svou pohotovostí a jen těžko by se ve fotbalovém světě hledal záložník s lepším driblingem. Narozdíl od Coutinha má také bohaté zkušenosti s formací 4-3-3 a jeho bránění je rovněž o poznání lepší. Jenže největší překážkou je sám hráč, jenž už několikrát řekl, že chce zůstat v Bayernu.

  • Isco

    Španělský záložník Isco v dresu Realu MadridFoto Reuters

     

    Isco fandí Barçe už odmala, nicméně i přesto nakonec odešel do Realu Madrid, který o něj projevil zájem ještě, když působil v Málaze CF. Brzy, respektive 30. června příštího roku, mu vyprší kontrakt a nyní vše nasvědčuje tomu, že další dohody nedosáhne, protože ačkoli má dobrou formu, není na hřišti tak často, jak by si přál.

    Nositel čísla 22 se hodně podobá Coutinhovi - velmi často nastupuje na křídle, dokáže zpomalit i zrychlit hru, parádně kombinovat a přejít přes vícero protivníků.

    Jeho velkou výhodou je též fakt, že zná LaLigu, což se o Brazilcovi říci nedá. Na druhou stranu mu Florentino Pérez dost pravděpodobně nedovolí přestoupit na Camp Nou, a lepší variantou tak zůstavají dva výše uvedení hráči.

  • Denis Suárez

    Denis SuárezFoto profimedia.cz

    Denis Suárez působí v FC Barceloně od začátku letošního ročníku a předvádí slušné výkony, avšak stále musí vypilovat svou obrannou činnost a být klidnější při rozehrávce. Je ovšem na dobré cestě. Možná mají blaugranas nového Iniestu přímo před očima.

  • Carles Aleñá

    Carles AleñáFoto profimedia.cz

    Asi nejméně známé jméno na seznamu, což ale nepopírá jeho talent. Carles Aleñá obléká v současné chvíli dres barcelonského B týmu a většina fanoušků ho považuje za klíčového hráče. Od ostatních se tento mladík odlišuje. Často totiž hraje na defenzivním štítu, což ho řadí spíše mezi záložníky jako Sergio Busquets či Xavi Hernández.

    Určitá podobnost s Iniestou se zde však objevuje. Bavíme se například o preciznosti nebo kontrole nad balonem. Má před sebou běh na dlouhou trať, nicméně pokud bude tvrdě makat a bojovat o pozici v "áčku," může být tím vyvoleným.

Témata:  Kočev
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud