22. dubna 2017 • 12:30

Barcelona na křižovatce: Životní El Clásico, hledání kouče a bídné posily

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligu mistrů už určitě nevyhraje. A protože se Barcelona nechce spokojit jen s možným ziskem domácího poháru, stává se pro ní nedělní El Clásico naprosto klíčovým utkáním. Pokud nevyhraje, titul z La Ligy se jí obrovsky vzdálí. Ovšem Barcelona není v ideální kondici. A co víc, katalánský klub řeší bez nadsázky svou budoucnost.



Konec v Lize mistrů a klíčové El Clásico

Jeden zázrak nestačil. Barcelona po postupu přes PSG vypadla s Juventusem, kterému za dva zápasy dokonce nedala ani gól. V odvetě sice nehrála špatně, ale vystřelila jen jednou na branku. To je zoufale málo.

To jen dokázalo, že Barcelona už nenahání takový strach jako dřív. I proto většina expertů považuje za favorita v nedělním El Clásiku Real Madrid. Fotbalisté katalánského klubu jsou ale odhodlaní dokázat, že jejich éra ještě nekončí. Ostatně pokud chtějí titul, budou muset. 

Barcelona totiž ztrácí na Real v tuto chvíli tři body a ještě má o zápas více. Pokud vyhraje, stejně ještě bude potřebovat zaváhání soupeře, ale to se klidně může stát. Pokud ovšem prohraje, titulu může zamávat. A i v případě remízy by se musela spoléhat na zázrak.

SESTŘIH Ligy mistrů: Barcelona - Juventus 0:0. Hostům remíza stačila
Video se připravuje ...

Posily, které nejsou posilami

Proč se vlastně Barcelona ocitla v tak nepříjemné situaci? Až nezdravě závisí její výsledky na trojici Lionel Messi, Luis Suárez a Neymar. Ano, tito tři mnoho zápasů vyhrají v podstatě sami, ale zase ne všechny. Jak se ukázalo na půdě PSG či Juventusu.

Zásadním problémem Barcelony v posledních letech je posilování kádru. Za super nákup se dá považovat pouze akvizice Luise Suáreze. Naopak Arda Turan (30 milionů eur), André Gomes (35 milionů eur) či Paco Alcácer (30 milionů eur) byly drahé špásy vedle.

K tomu si přičtěme špatné kraje obrany. Jordi Albovi se v této sezoně vůbec nedaří, na pravém beku hraje nepříliš výrazný a nestabilní Sergi Roberto. Posily na tyto posty? Lucas Digne i Aleix Vidal vyhořeli.

To souvisí s dalším zásadním problémem. Barcelona momentálně nevládne silnou lavičkou. Pryč jsou časy, kdy se na ní mačkali například Pedro či Alexis Sánchez. Teď často není kým hru oživit.

SESTŘIH La Ligy: Málaga - Barcelona 2:0. Senzační porážka favorita
Video se připravuje ...

Hledání nového trenéra

Do toho všeho se Barcelona musí koukat do budoucna. Trenér Luis Enrique už oznámil, že na konci sezony skončí. Okamžitě se začala skloňovat jména možných nástupců, ale zdá se, že většina velkých jmen odpadla.

Největší šanci tak má momentálně Ernesto Valverde, který vede už dlouhou dobu Athletic Bilbao. S baskickým týmem se prezentuje líbivým fotbalem, ale v klíčových zápasech jeho tým často ztrácí.

Navíc Valverde během své kariéry nikdy nepracoval s top hvězdami jakými jsou Neymar, Suárez, Iniesta a hlavně Messi. Dokáže to v Barceloně?

Kdo vyhraje El Clásico? Redaktoři deníku Sport favorizují Real
Video se připravuje ...

Redaktoři deníku Sport k El Clásiku: Bude mít navrch Real, nebo Barcelona?
Video se připravuje ...

Ronaldo VS. Messi! Kdo bude v El Clásiku více vidět?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud