27. dubna 2017 • 14:46

Klenot Realu za miliardu! Asensia měla mít Barcelona, ale urazila Mallorcu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle musí fanoušky Barcelony pěkně pálit. Jedna z nastupujících hvězd světového fotbalu, která momentálně válí za Real Madrid, mohla oblékat dres katalánského klubu. Jedenadvacetiletý záložník Marco Asensio už byl skutečně jednou nohou v Barceloně ještě půl rok před svým přestupem do madridského klubu. Jenže „Blaugranas“ tehdy udělali rozhodnutí, které se dnes zdá jako naprosto směšné. A supertalent jim utekl.



Záložník Realu Marco Asensio v této sezoně skutečně udivuje. Na svůj věk si na hřišti počíná obrovsky sebevědomě a svou rychlostí i technikou dělá problémy každé obraně. Nasázel už 9 gólů a přidal několik asistencí.

V posledních týdnech navíc jednoznačně zastínil i například Garetha Balea. Trenér Zinedine Zidane s ním podle španělských médií počítá a v nové sezoně mu bude chtít dávat mnohem více prostoru. Asensio má parádně našlápnuto.

Real Madrid dokonce v posledních dnech údajně odmítl velkorysou nabídku Liverpoolu. Trenér Jürgen Klopp se totiž do Asensia zamiloval a nabídl 50 milionů eur (1,35 miliardy korun). „Bílý balet“ to smetl ze stolu. To už o něčem svědčí.

Jenže stačilo málo a všechno bylo jinak. V létě 2014 měla o Asensia, který tehdy válel za druholigovou Mallorcu, velký zájem Barcelona. Sportovní ředitel Andoni Zubizarreta vše posvětil, kluby se dohodly rovněž na přestupové částce 4,5 milionů eur. Mladík byl připravený na velkou výzvu.

Real Madrid - Barcelona: Asensio obešel Piquého a pěkně vypálil, Ter Stegen byl pozorný
Video se připravuje ...

Ovšem pak nastal nečekaný problém. Zatímco Mallorca chtěla i kvůli svým finančním potížím celou částku hned, Barcelona trvala na splátkách. Tím skromný klub urazila. Ze skoro jasného přestupu tak z najednou sešlo.

Barcelona si z toho nedělala hlavu a přivedla raději brazilského obránce či záložníka Douglase. Ten vyšel rovněž na něco přes 4 miliony eur. Kdyby Katalánci jen tušili, jak moc se v tu chvíli spletli...

Zatímco Douglas se totiž ukázal jako velký krok vedle, Asensio nadále dokazoval svůj potenciál. Toho si všiml Real Madrid a jeho prezident Florentino Pérez na rozdíl od svého rivala neváhal. S Mallorcou se rychle dohodl na částce 3,5 milionů eur a hned zaplatil.

Real ještě nechal Asensia půl roku v Mallorce, aby ho následně poslal na rok do Espanyolu. Tam už se jasně ukázalo, že z talentovaného Španěla může být velký hráč. To dokazuje nyní v Realu. A jeho cena neustále stoupá.

Real Sociedad - Real Madrid: Luxus! Mladík Asensio skóroval obloučkem a bylo to 2:0
Video se připravuje ...

Marco Asensio slaví gól proti Seville
Marco Asensio slaví gól proti Seville

Eibar - Real Madrid: Balon se od tyče odrazil k Asensiovi, ten ho napálil do brány, 0:4
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud