15. května 2017 • 18:55

Trik z přímáku! Obránce Realu uspěl jako Gluščevič či Henry proti Čechovi

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Z nečekaně rychle rozehraného přímého kopu skórovali kromě Nacha například Thierry Henry, Lionel Messi či Igor GluščevičZ nečekaně rychle rozehraného přímého kopu skórovali kromě Nacha například Thierry Henry, Lionel Messi či Igor GluščevičFOTO: Koláž iSport.cz

    Brankář si staví zeď, někteří hráči diskutují s rozhodčím nebo mezi sebou, jiní využívají chvilku klidu, aby si oddechli. Jenže pokud rozhodčí před přímým kopem soupěře jasně neukazuje na píšťalku, je to chyba. I v amatérském fotbale přece trenéři na hráče hned řvou „Postav se před míč!“. Když to neuděláte, riskujete. Naposledy něčeho podobného využil obránce Realu Madrid Nacho proti Seville. V minulosti se ale rychle rozehraným přímým kopem trefilo více hráčů. Podívejte se na PĚT nejzajímavějších takto provedených gólů.

  • Nacho proti Seville

    Poslední případ. Real Madrid dostal proti Seville výhodu přímého kopu, hostující brankář si stavěl zeď a už se v hlavě připravoval na pumelici Cristiana Ronalda. Jenže k překvapení všech využil situace obránce Nacho a uklidil míč do sítě. Protesty byly zbytečné, sudí gól uznal a „bílý balet“ šel v důležitém zápase do vedení 1:0.

    Real Madrid - Sevilla: To se nevidí! Hosté nehráli, domácí Nacho nečekaně rychle rozehrál přímák a otevřel skóre
    Video se připravuje ...

  • Henry překonal Čecha

    Hned v první sezoně v dresu Chelsea poznal brankář Petr Čech chytrost útočníka Arsenalu Thierry Henryho. Ten nečekal, až si postaví zeď, a v podstatě z kroku se trefil k tyči. Zařídil tím remízu 2:2. „Jsem zklamaný, že se to stane v tak důležitém zápase,“ štvalo českého brankáře.

  • Památný gól Gluščeviče

    Sparta čekala od angažmá Igora Gluščeviče určitě víc, tímto gólem se ale stal nezapomenutelným. Černohorský fotbalista využil toho, že se rozhodčí zeptal hráčů Sparty, zda chtějí čekat na píšťalku. Nechtěli. Gluščevičův gól proti nepřipravenému soupeři byl velmi důležitý, i díky němu pražský tým postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů přes makedonský Vardar.

  • Messi naštval Atlético

    Atlético Madrid mělo blízko bod za remízu 1:1 proti Barceloně Pepa Guardioly. Jenže deset minut před koncem zahrávali hosté z úhlu volný přímý kop, hvězdný Lionel Messi se podíval na rozhodčího a ten mu pokynul, že může hrát. Argentinec toho využil a míč poslal na vzdálenější tyč. Zápas tím rozhodl.

  • Giggs nastartoval protest Lille

    V roce 2007 hrál Manchester United zápas Ligy mistrů na půdě Lille a nečekaně se trápil. Remízu 0:0 a bod pro domácí odvál až chytrý Ryan Giggs, který rovněž vypálil, když brankář teprve stavěl zeď. Protože rozhodčí gól uznal, trenér Lille stáhl na protest své hráče ze hřiště. Nakonec se ale domácí rychle vrátili a zápas se dohrál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud