26. května 2017 • 17:32

Pozadí přestupu "nového Neymara". Barcelona nabídla víc, hráč vybral Real

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestnáctiletý kluk, který při každém úsměvu svítí rovnátky, se stal jablkem sváru mezi odvěkými rivaly Barcelonou a Realem Madrid. Vinicius Junior, který si v rodné zemi vysloužil přezdívku "nový Neymar," se upsal Realu Madrid a od léta 2019 bude zářit v jeho dresu. Agent miliardového teenagera ale odhalil, že s lepší nabídkou nepřišel "bílý balet," ale jeho katalánský rival.



Nad tou částkou se tají dech. Real Madrid zaplatí Flamengu 45 milionů eur, tedy 1,2 miliardy korun. Přestup proběhne až příští léto, když už Vinicius Junior bude plnoletý, v brazilském týmu pak ještě zůstane na rok na hostování, než se přesune na San Bernabeu.

Kvůli přestupu nejdražšího teenagera v historii fotbalu se ozvalo několik kritiků, kteří kroutí hlavou nad tím, že je někdo ochoten zaplatit takovou sumu za hráče, jenž se sotva zapracovává mezi dospělými. Viniciusův agent Frederico Pena je v rozhovoru pro Globo Esporte překvapil ještě víc, když odhalil, že ve hře byla ještě větší částka!

"Barcelona nabízela lukrativnější podmínky," odtajnil Pena. "Viniciusovi se ale víc líbil projekt Realu Madrid." Hráčův zástupce si navíc myslí, že kritika na adresu Realu je neoprávněná. "Všichni budou kritizovat Madrid za to, že šli do rizika. Mnozí ten přestup nazývají šíleným, ale Real nebyl jediný klub, který se toho šílenství účastnil a byl za Viniciusovy kvality ochoten zaplatit," dodává Pena.

Sám Vinicius Junior ovšem v rozhovoru pro Fox Sports řekl, že se o budoucnosti nerozhodoval sám. "Rozhodnutí bylo na mém agentovi, Flamengu a mých rodičích," přiznal šestnáctiletý supertalent. Ten se sice těší, až se postaví vedle Cristiana Ronalda či Garetha Balea, teď ale myslí hlavně na úspěchy v Brazílii.

"Jsem rád, že jsem dosáhl takového přestupu, ale teď mi záleží na tom, abych vyhrál mnoho pohárů s Flamengem. Až pak budu myslet na Real Madrid," ujasnil všem své priority. "Chci strávit rok nebo dva ve Flamengu, dospět a dorazit do Madridu s čistou hlavou."

Vinicius Junior zatím odehrál za A tým Flamenga jen osm minut, když naskočil jako náhradník v závěru zápasu s Atlétikem Mineiro. Klub z Ria ale bude chtít nejlepšího střelce jihoamerického šampionátu hráčů do 17 let brzy zapracovat mezi klíčové hráče. Na to, aby pomohl k titulu, na nějž rudo-černí čekají od roku 2009, už nemá moc času.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud