13. června 2017 • 15:35

Ronaldo jako Messi? Údajně se vyhýbal placení daní až ve výši 380 milionů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo čelí obviněný z daňových úniků. Dvaatřicetiletý portugalský fotbalista se podle španělských úřadů v letech 2011 až 2014 dopustil daňových podvodů ve výši 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun). Ronaldo obvinění popřel.



Kancelář prokurátora v Madridu informovala, že se Ronaldo vědomě vyhýbal placení daní z osobnostních práv. Využíval k tomu společnost na Panenských ostrovech založenou v roce 2010.

"Žádné schéma pro daňové úniky neexistuje. Nic jsem neskrýval ani neměl v úmyslu skrývat," uvedl Ronaldo v prohlášení agentury, která ho zastupuje.

Čtyřnásobný držitel Zlatého míče přestoupil do Realu v létě 2009 za tehdy rekordní částku 94 milionů eur z Manchesteru United. V červnu byl Ronaldo prestižním magazínem Forbes podruhé za sebou vyhlášen nejlépe vydělávajícím sportovcem světa, když si za loňský rok přišel v přepočtu na 2,2 miliardy korun.

Ronaldův velký rival Argentinec Lionel Messi z Barcelony dostal na konci května od španělského Nejvyššího soudu trest na 21 měsíců vězení za daňové úniky v letech 2007 až 2009, ale za mříže nemusí.

V podezření z daňových úniků se ve Španělsku ocitli také další elitní fotbalisté Javier Mascherano, Alexis Sánchez, Ángel di María, Ricardo Carvalho, Radamel Falcao nebo Fábio Coentrao.

Snová Ronaldova sezona! Vydělával nejvíc, vyhrál titul i Ligu mistrů
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů od Ronalda v sezoně: Průniky i tvrdé hlavičky
Video se připravuje ...

Je to tam! Cristiano Ronaldo se raduje ze své druhé trefy proti Juventusu
Je to tam! Cristiano Ronaldo se raduje ze své druhé trefy proti Juventusu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud