15. července 2017 • 19:02

Slavia má smůlu! Lobotka odchází do Španělska, získala ho Celta Vigo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Slavie se vysněné posily do zálohy nedočká. Slovenský záložník Stanislav Lobotka dal totiž přednost nabídce španělské Celty Vigo, která za něj údajně zaplatí dánskému Nordsjaellandu 5 milionů eur (135 milionů korun). Jeden z tahounů Slovenska na EURO do 21 let v Polsku se španělskému klubu upsal na pět let.



Dvaadvacetiletý Lobotka upoutal pozornost slávistických skautů na nedávném EURO do 21 let v Polsku a zájem potvrdil i sám hráč, když nazval Slavii „dobrou adresou.“ Jenže nabídka ze Španělska nakonec dostala přednost a server foootball-espana.net už překřtil hráče, kvůli jeho tělesné konstituci a hernímu stylu, na "mini Luku Modriče".

Třináctý celek uplynulého ročníku La Ligy údajně vysázel na stůl dánskému Nordsjaellandu celých pět milionů eur, což bylo zřejmě mimo finanční možnosti i současné Slavie.

První den Stanislava Lobotky v Celtě

Lobotka se tak v největším městě Galicie potká například s Iago Aspasem, který si vyzkoušel i angažmá v slavném Liverpoolu a ačkoliv v Británii neuspěl, tak zpátky doma ve Španělsku mu to pálí, když se v loňském ročníku stal s 20 góly čtvrtým nejlepším střelcem ligy. Za zády tak nechal například modlu Bilbaa Aritze Adurize nebo francouzského šikulu Antoina Griezmanna.

Jedinou nevýhodou odmítnutí Slavie může být z Lobotkova pohledu absence evropských pohárů. Celta totiž, kromě výše zmíněného nevalného umístění v lize, skončila v Copa del Rey v semifinále na štítu Deportiva Alaves a taktéž v semifinále Evropské ligy nestačila na slavný Manchester United.

Slovenský hráč, jenž byl v Nordsjaellandu zvolen dvakrát za sebou hráčem sezony, se v přístavním městě upsal na pět let. Po hostování v Ajaxu a působení v Dánsku bude Celta Vigo jeho třetím zahraničním angažmá.

Stanislav Lobotka se upsal Celtě Vigo

FOTBALOVÉ PŘESTUPY SLEDUJTE ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud