16. července 2017 • 12:06

Legenda na lavičce Barcelony? Jednou ji chci trénovat, přiznal Xavi

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Xaviho Hernandeze do Barcelony není až tolik nečekaný, spíše se nabízí otázka, kdy a v jaké roli k němu dojde. Bývalý kapitán katalánského celku však přišel se zajímavou touhou. „Chtěl bych být trenérem Barcelony, je to mým snem,“ uvedl pro www.sport-english.com.



Bývalí hráči nejsou na lavičce Barcelony ničím netradičním a Pep Guardiola i Luis Enrique mohou mít v dalších letech pokračovatele. Legendární Xavi přiznal, že ho vidina vedení Barcelony láká.

„Chci být po konci kariéry manažerem a přiznávám, že dřív nebo později bych chtěl vést Barcelonu,“ řekl pro web sport-english.com. Dlouholetý reprezentant si však uvědomuje, že cesta na lavičku světového velkoklubu bude dlouhá.

„Musím se spoustu věcí naučit, a to není otázka jednoho, dvou nebo tří měsíců. Abyste mohli trénovat Barcelonu, musíte být velmi dobře vyškoleni, ale trénování Barcelony je můj sen," uvedl záložník, který aktuálně působí v Kataru.

V klubu Al-Sadd chce 38letý záložník svou bohatou kariéru ukončit. Ale až za rok. „Chci ještě rok hrát a potom pověsit kopačky na hřebík. Na 38 let jsem měl dost dlouhou kariéru, a proto je čas na nové výzvy,“ připustil Xavi.

V klubu jeho srdce strávil dlouhých 17 let, vyhrál s ním osm titulů, třikrát se radoval ze zisku poháru a čtyřikrát s klubem ovládl Ligu mistrů.

Nechybělo ale mnoho a Xavi už mohl sedět na lavičce rezervy Barcelony. Už v květnu dostal nabídku, aby u ní pomohl, ale mistr světa z roku 2010 a dvojnásobný mistr Evropy z let 2008 a 2012 kvůli touze hrát odmítl.

TOP 5 akcí Barcelony v sezoně: Neymarův lob i superakce na Realu
Video se připravuje ...

Messi vs. Ronaldo = kličky, góly, penalty! Kdo zažil lepší sezonu?
Video se připravuje ...

Lionel Messi se záložníkem Barcelony Xavim
Lionel Messi se záložníkem Barcelony Xavim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud