31. července 2017 • 12:00

Ronaldo předstoupil v Madridu před soud. Zpovídá se z daňových úniků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo dnes předstoupil před soud, kde se má vyjádřit ke svému obvinění z daňových úniků, které státní zástupce vyčíslil na 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun). Vyšetřující soudce hvězdu Realu Madrid v neveřejném řízení vyslechne a rozhodne, zda existují dostatečné důkazy k vznesení obžaloby.



Dvaatřicetiletý Ronaldo přijel k soudu na předměstí Madridu zhruba půl hodiny před začátkem jednání, které bylo naplánováno na 11:30. Do budovy vešel jedním z vedlejších vchodů, aby se vyhnul novinářům a fanouškům. Soudce bude mít po skončení výslechů až 18 měsíců na to, aby rozhodl o zahájení procesu.

Ronaldo se podle prokurátora v Madridu vědomě vyhýbal placení daní z osobnostních práv v letech 2011 až 2014. Využíval k tomu společnost na Panenských ostrovech založenou v roce 2010. Útočník ale jakékoliv pochybení odmítá. V červnu nabídl, že ještě před začátkem soudního projednávání zaplatí bernímu úřadu dlužnou částku jako gesto dobré vůle.

Problémy s daněmi řešil v minulosti i Ronaldův velký rival Lionel Messi. Španělský soud Argentince vloni odsoudil za daňové úniky ve výši 4,1 milionu eur k trestu 21 měsíců, za mříže ale nemusí. Protože šlo o jeho první konflikt se zákonem, nenásilný trestný čin a trest byl nižší než dva roky, může si ho podle španělských zákonů odpykat na svobodě. Soud mu místo vězení toho vyměřil pokutu čtvrt milionu eur.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud