Tomáš Podvín
8. srpna 2017 • 14:27

Jak utratit balík za Neymara? Barca chce hvězdy rivalů i stálici La Ligy

Vstoupit do diskuse
0
  • Barcelona dostala spoustu peněz za Neymara a má zájem o mnoho hráčůBarcelona dostala spoustu peněz za Neymara a má zájem o mnoho hráčůFOTO: Koláž iSport.cz

    Přišla o klíčového hráče, na smutek ale není čas. Fotbalová Barcelona totiž dostala za Brazilce Neymara závratných 222 milionů eur (5,77 miliard korun) a teď se chystá sama pořádně utrácet. Trenér Ernesto Valverde chce nejen přivést co nejlepší náhradu za odcházející hvězdu, ale posílit rovněž střed pole i obranu. Jaká jména jsou s Barcelonou nejvíce spojována a jak velká je šance na přestup?

  • Coutinho (Liverpool)

    Záložník, 25 let
    Cena: 110-130 milionů eur

    Philippe CoutinhoFoto Reuters

    Primární přestupový cíl Barcelony. Katalánský klub vidí právě Coutinha jako přímou náhrada za Neymara, navíc s tím, že by mohl hrát případně i ve středu pole. Jenže je tu jeden zásadní problém - Liverpool nechce o prodeji svého klíčového hráče ani slyšet.

    „Ne znamená ne,“ řekl jasně trenér Liverpoolu Jürgen Klopp. Jenže mnohá zahraniční média informují o tom, že Coutinho do Barcelony chce a s klubem je předběžně dohodnutý. Je možné, že liverpoolský tým nakonec vysoké sumě podlehne, i když by to pro něj chvíli před startem Premier League byla obří rána.

  • Ousmane Dembélé (Dortmund)

    Záložník, 20 let
    Cena: 100-110 milionů eur

    Ousmane DembeleFoto EPA

    Jeden z největších talentů světa, který už zároven mnohokrát dokázal svou vysokou kvalitu. A na svůj věk také stabilní výkonnost. V Dortmundu, který ho koupil před rokem z Lille za dnes směšných 15 milionů eur (390 milionů korun), se rychle zařadil mezi důležité hráče základní sestavy.

    Vedení Dortmundu už se nechalo slyšet, že Dembélého nepustí za částku pod 100 milionů eur (2,6 miliardy korun). Navíc se spekuluje o tom, že jeho situaci dlouhodobě monitoruje velký rival Barcelony Real Madrid. Strategie Dortmundu je jasná, hráče násilím držet nehodlá. Katalánci ale budou muset za teprve dvacetiletého hráče pořádně zaplatit. Francouz se navíc nejlépe cítí na pravém křídle, tedy na postu, který v Barceloně patří Lionelu Messimu.

  • Julian Draxler (PSG)

    Záložník, 23 let
    Cena: 70-80 milionů eur

    Záložník PSG Julian DraxlerFoto Profimedia.cz

    Draxlerova kariéra ve Wolfsburgu povadala, v PSG se ale výrazně zlepšil. Za půl roku v pařížském klubu stihl nastřílet pět gólů a celkově patřil mezi tahouny ofenzivy. S Neymarovým příchodem by ale mohl o své místo přijít. Nejen proto by ho mohl případný zájem Barcelony hodně lákat.

    PSG navíc potřebuje kvůli velkým výdajům za Neymara také peníze získat. Za Draxlera zaplatilo Wolfsburgu 40 milionů eur, na dnešním trhu by si mohlo říct skoro o dvakrát tolik. Zvlášť, když celý svět ví, že Barcelona nyní prostředky má.

  • Paulo Dybala (Juventus)

    Ofenzivní záložník/útočník, 23 let
    Cena: 110-130 milionů eur

    Paulo DybalaFoto Reuters

    S Barcelonou už byl v minulosti spojován, i díky dobrým vztahům s krajanem Messim. Juventus ale spekulace o odchodu Paula Dybaly rychle odmítá, Argentince bere jako klíčovou součást budoucnosti. Ostatně třiadvacetiletý fotbalista, který může hrát v útoku i na podhrotu, už nějakou dobu prokazuje svůj velký talent a kvalitu.

    Juventus dal tedy na Dybalu cedulku neprodejný a nezdá se příliš pravděpodobné, že by to Barcelona zkoušela nyní změnit. Mimo to, že by Argentinec vyšel proklatě draho, není zrovna hráčem, které teď katalánský klub nutně potřebuje. Do systému 4-3-3 se totiž příliš nehodí, na křídle ze sebe nedostane to nejlepší.

  • Kylian Mbappé (Monaco)

    Útočník, 18 let
    Cena: 180 milionů eur

    Kylian MbappéFoto Reuters

    Tohle by bylo pořádně pikantní. O mladíka Mbappého se totiž zajímá dlouhodobě Real Madrid a nadále je největším favoritem na jeho získání. Přestupová částka ale bude astronomická, 180 milionů eur.

    Barcelona by díky penězům za Neymara mohla rivala triumfnout, ale zároveň by si tím vyčerpala většinu přestupového rozpočtu, který ještě bude na rozdíl od Realu v létě potřebovat. Mbappé je každopádně v tuto chvíli nejvíce ceněným talentem na světě.

  • Marco Verratti (PSG)

    Záložník, 24 let
    Cena: 80-100 milionů eur

    Marco VerrattiFoto Profimedia.cz

    Barcelona každopádně neplánuje všech 222 milionů eur investovat jen do náhrady za Neymara, chce posílit i další posty. Hlavně středního záložníka tým Ernesta Valverdeho nutně potřebuje.

    Dlouho se spekuluje o možném příchodu Marca Verrattiho z PSG, ale v tomto případě je francouzský klub neoblomný. Italského středopolaře odmítá prodat a po příchodu Neymara se na tom nic nemění. Tady nejspíš Barcelona ostrouhá.

  • Paulinho (Guangzhou Evergrande)

    Záložník, 29 let
    Cena: 40 milionů eur

    PaulinhoFoto ČTK

    Jde spíše o záložní variantu, ale klidně může nastat. Barcelona se totiž o Paulinha, který momentálně hraje za Guangzhou Evergrande, zajímá od začátku léta. Čínský klub chce ovšem 40 milionů eur a nehodlá přistoupit na nižší nabídky.

    I proto Barcelona preferuje hvězdnější a mladší hráče typu Marco Verratti či Christian Eriksen. Problém ovšem je, že evropské velkokluby nechtějí klíčové hráče prodávat ani za pořádný balík. Proto je Paulinhův příchod stále ve hře.

  • Iňigo Martínez (Real Sociedad)

    Obránce, 26 let
    Cena: 32 milionů eur

    Obránce Realu Sociedad Iňigo MartínezFoto Profimedia.cz

    A konečně posila do obrany. I tu hodlá Barcelona vyztužit. Zatímco spekulace o příchodu pravého obránce Héctora Bellerína z Arsenalu utichly, ve hře je stoper Realu Sociedad Iňigo Martínez . Ten již patří ke stálicím španělské La Ligy.

    Baskický klub Barceloně sdělil, že Martíneze pustí jedině v případě zaplacení jeho výstupní klauzule. Ta je nastavena na 32 milionů eur, což by neměl být zásadní problém, pokud bude mít Barcelona o jeho příchod opravdu zájem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud