17. srpna 2017 • 10:11

Kritický Piqué po další lekci: Poprvé za devět let je Real lepší než my

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tohle není zvyklý. Dvě porážky s Realem Madrid během čtyř dnů. Navíc pokaždé tahala Barcelona v zápase za kratší konec. „Poprvé za devět let, co v klubu jsem, cítím, že jsme horší než Madrid,“ prohlásil obránce Gerard Piqué po prohrané odvetě finále Španělského Superpoháru.



V prvním utkání si smolně vstřelil vlastní gól, ve druhém zase střídal již v 50. minutě. Španělský obránce Gerard Piqué rozhodně nebude na dvojzápas s Realem ve finále Španělského Superpoháru vzpomínat v dobrém.

„Bílý balet vtrhl do zápasu jako uragán a Barcelona, která je proslavena tím, že ráda řídí tempo utkání ona, se musela podrobit. Hráči Realu byli všude, obránci soupeře nestíhali.  

„Čekali jsme, že Real nastoupí se dvěma útočníky a ne v klasickém rozestavení, jako v prvním zápase. Napadali nás vysoko na naší polovině a na začátku zápasu byli jasně lepší,“ přiznal po zápase Piqué, který patřil do tříčlenné obrany, s kterou na domácí klub vyrukoval trenér Ernesto Valverde.

Zklamaný Lionel Messi
Zklamaný Lionel Messi

Jenže defenziva Katalánců vůbec nefungovala. Během poločasu dvakrát inkasovala a Lucas Vázquez trefil tyč. Trenér Valverde na to reagoval na začátku druhého poločasu, kdy na hřiště poslal obránce Semeda a začal hrát na čtyři obránce.

„Neprožíváme zrovna nejlepší časy. Jako tým, ani jako klub,“ soukal ze sebe Piqué. „Musíme se sebrat a dát se dohromady. Prohráli jsme zaslouženě, Real byl lepší. Sezona je však dlouhá a bude dost času na to, abychom se zlepšili,“ dodal.

Trenér Valverde rovněž uznal sílu Realu, zároveň však uvedl, že na světě neexistuje tým, který by se nedal porazit. „To je taková jistota fotbalu,“ řekl po prohře. „Real byl v odvetě lepším týmem, ale rozhodně ne v tom prvním zápase,“ připomenul Valverde úvodní porážku 1:3 na Nou Campu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud