18. srpna 2017 • 16:47

Smutek kvůli teroru. Truchlil Messi, sportovní deník odmítl řešit sport

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona truchlí za oběti teroristického útoku, při kterém zemřelo 13 lidí a víc než sto dalších bylo zraněno. A sport nezůstává stranou. S kondolencemi za oběti přišly velké fotbalové hvězdy. Bylo také rozhodnuto, že první kolo španělské ligy začne minutou ticha. Na svých internetových stránkách o tom informovalo vedení fotbalového svazu (RFEF).



Památku obětí by stejným způsobem měly uctít i všechny ostatní fotbalové soutěže ve Španělsku. "Na důkaz soustrasti se všemi, které teroristický útok zasáhl, doporučujeme všem účastníkům, aby drželi minutu ticha. Všem klubům, rozhodčím i regionálním svazům předem děkujeme za spolupráci," uvedl RFEF v prohlášení.

Minutu ticha budou rovněž držet před nejbližšími zápasy první i druhé ligy v Německu a Francii.

Hráči Barcelony a Realu Madrid uctili památku obětí už dnes, když drželi minutu ticha před tréninky. V poledne stejné gesto učinili i zaměstnanci katalánského klubu, jehož předseda Josep Maria Bartomeu se zúčastnil oficiálního pietního aktu v centru města. Fotbalisté všech výběrů Barcelony nastoupí o víkendu k zápasům s černými páskami.

Dění po teroristickém útoku v Barceloně ONLINE>>>


Bezprostředně po útoku napsal na Instagramu vzkaz také Lionel Messi . "Nevzdáme se, je nám mnohem víc, kteří chtějí žít v míru s respektem a tolerancí," napsal. Podobně se vyjádřil také další fotbalový velikán Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

S neobvyklou titulní stranou vyšel největší sportovní deník v zemi Marca. Je na ní černá stuha a titulní strany ostatních deníků zachycující tragický útok. "Dnes nemůžeme mluvit o sportu," zní titulek.

Útok se odehrál ve čtvrtek vpodvečer v centru Barcelony na známé promenádě La Rambla, kde teroristé najeli dodávkou do lidí. Policie v souvislosti s incidentem zadržela dva muže, pachatel je však stále na útěku. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud