5. září 2017 • 12:53

Šéf Barcelony: Neymarův konec? Podvod. Bez něj se naučíme hrát jinak

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cítí se podveden. Jedna z ikon se v létě rozhodla znenadání sbalit a pláchnout téměř bez rozloučení. Když se nyní prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu vrací k přestupové kauze kolem Brazilce Neymara, nemá dobrou náladu. „Hodně nás to zneklidnilo. O odchodu nám měl říct, abychom se na to mohli připravit,“ říká šéf katalánského klubu. Zároveň si však myslí, že Barca jeho ochodem neoslabila, naopak bude ještě lepší.



Seběhlo se to v mžiku. Na zámořské turné Neymar ještě s nyní již bývalým klubem odletěl, ale v tu chvíli mělo být jasné, že jeho dny ve Španělsku jsou sečteny. „Tehdy jsem s ním naposledy mluvil. Zrovna jsme letěli do Miami a řekl jsem mu, ať mi laskavě prozradí, co má v plánu, abychom se mohli podle toho zařídit,“ uvedl v interview pro katalánský deník Sport prezident Barcelony.

Neymar však mlžil, odjel na turné, nastoupil do přípravných zápasů, ale ve finále dal Messimu a spol. sbohem. Vábění katarských boháčů Paris Saint-Germain bylo silnější. A tak došlo k rekordnímu transferu za 222 milionů eur (5,8 miliardy korun).

„Museli jsme jednat narychlo a nebylo to snadné. Nemohli jsme najít náhradu klasickým způsobem,“ uvedl Bartomeu.

Edinson Cavani (vlevo) se objímá s Neymarem po své trefě za PSG proti Saint Etienne
Edinson Cavani (vlevo) se objímá s Neymarem po své trefě za PSG proti Saint Etienne

„V Barceloně nikdy nebráníme hráčům v jejich rozhodnutí, ale musí nás o tom včas informovat. Podívejte se na případy Fábregase, Pedra či Sáncheze. To samé mohlo být s Neymarem, ale nestalo se tak. I kvůli tomu jsme zaplatili Dortmundu za Dembelého větší částku, než jsme původně měli v plánu,“ pokračoval.

Ztráta brazilského fotbalisty jej však už netrápí.  Neymarův odchod může podle jeho názoru klubu spíš pomoci než uškodit.

„Dosud jsme byli závislí na trojici Neymar, Suárez a Messi. Nyní máme možnost začít hrát fotbal jinak. Kolektivně. Projekt, který budoval Luis Enrique, skončil. Na řadě je Ernesto Valverde, který chce sázet na hráče z akademie a my mu naprosto věříme,“ uvedl barcelonský prezident.

Nadšený je Bartomeu i z letních posil Paulinha a Gerarda Deulofeua. „Lidé si myslí, že ztráta Neymara nás ochromí, ale naopak. Máme lepší tým. Střed jsme posílili Paulinhem a hráči typu Dembelého a Deulofeua vyztužili naši ofenzivu,“ dodal.

Neymar se loučí s Barcelonou! Podívejte se na jeho nejhezčí akce z minulé sezony
Video se připravuje ...

SESTŘIH La Ligy: Deportivo Alavés - Barcelona 0:2. Messi dal dva góly, ale zahodil penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud