24. listopadu 2017 • 04:57

Řešení krize Realu? Nadějný brankář a útočná esa za deset miliard

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo by mohl být na nákupním seznamu Realu Madrid?Kdo by mohl být na nákupním seznamu Realu Madrid?FOTO: Koláž iSport.cz

    Chystá se nová éra legendárních Galacticos? Real Madrid ztrácí ve španělské lize na vedoucí Bacelonu už deset bodů a prezident Florentino Pérez se prý rozhodl jednat. Podle serveru diariogol.com chce na stadion Santiaga Bernabéua přivést pětici špičkových fotbalistů.

  • 5. Kepa Arrizabalaga

    Na pozici gólmana si měl Pérez vyhlédnout Kepa Arrizabalaga. Ve třiadvaceti letech si vybojoval post jedničky v Athletiku Bilbao, na letošním EURO do 21 let dokráčel se španělskou reprezentací až do finále a platí za jednoho z nejžádanějších talentovaných brankářů v Evropě.

    Arrizabalaga na sebe výborným způsobem upozornil v minulé sezoně La Ligy, v níž inkasoval během 23 duelů pouhých 22 branek a osmkrát udržel čisté konto. Do více soubojů jej nepustily svalovém problémy.

    V Bilbau končí talentovanému fotbalistovi už příští rok smlouva, tudíž by už v zimě mohl začít rokovat o novém angažmá. A Real se zatím jeví jako jeden z nejvážnějších kandidátů na jeho podepsání...

    Brankář Kepa Arrizabalaga se už předvedl při zápasech španělské jednadvacítkyFoto Profimedia.cz

  • 4. Marquinhos

    Obranu Bílého baletu by mohla vyztužit defenzivní jistota hvězdného PSG. Třiadvacetiletý Brazilec tvoří v Paříži stálou stoperskou dvojici s krajanem Thiagem Silvou a ve Francii spolu již třikrát oslavili mistrovský titul. O služby Marquinhose však v létě projevovaly zájem i další velkokluby v čele s Manchesterem United, Chelsea a Barcelonou. Jeho případný transfer by mohl vyjít až na 80 milionů eur (2,3 mld. korun).

    Stoper PSG Marquinhos během tréninku PSGFoto Reuters

  • 3. Dele Alli

    Nejlepší mladý hráč do 21 let na světě podle časopisu FourFourTwo. Dvojnásobný držitel ocenění nejlepšího fotbalisty do 23 let v Premier league. Zároveň jeden z hlavních strůjců současného vzestupu Tottenhamu. Tak zní vizitka jedenadvacetiletého ofenzivního záložníka Dele Alliho, o kterého Real rovněž projevuje zájem.

    V minulé sezoně zaznamenal Alli během 37 ligových zápasů 18 gólů a 7 asistencí. V současném ročníku skvělé výkony jen potvrzuje. Ve 13 duelech napříč všemi soutěžemi nasázel pět branek a další tři připravil. Přestupová částka za jedenadvacetiletého šikulu? Vlastník Spurs Daniel Levy si svého klenotu údajně cení až na 112 milionů eur (2,9 mld. korun). 

    Dele Alli z Tottenhamu se raduje z trefy do sítě Bílého baletuFoto Reuters

  • 2. Paulo Dybala

    Na čtyřiadvacetiletého snajpra Juventusu má mít ve Španělsku políčeno kromě Realu Madrid i Barcelona, v níž by se Dybala mohl potkat s argentinským spoluhráčem Lionelem Messim. Bílý balet však nechce zůstat pozadu, jelikož by se mu kreativní útočník s citem pro přihrávku nármaně hodil.

    Dybala je kromě špičkového zakončovatele považován i za skvělého dribléra, který dokáže své spoluhráče díky parádnímu přehledu zásobovat průnikovými přihrávkami. V italské lize stihl v této sezoně nasázet během 13 duelů už 12 gólů a na každou trefu potřebuje pouhých 79 minut. I proto za něj Juvetus údajně požaduje 120 milionů eur (3 mld. korun).

    Paulo Dybala slaví gól v turínském derbyFoto Reuters

  • 1. Harry Kane

    Harry Kane? To bude těžký oříšek. Vzkaz jedné z nejzářivějších hvězd Premier League vůči potenciálním zájemcům zní jasně. „Mým cílem je strávit celou kariéru v Tottenhamu. Jsem zde velmi šťastný,“ prohlásil Kane již několikrát. Klubu ze severu Londýna patří už od svých jedenácti let a tamní fanoušci jej milují.

    Své mužstvo táhne Kane důležitými trefami už čtvrtou sezonu po sobě. V posledních dvou ročnících Premier League přitom ovládl tabulku střelců a po 12 ligových kolech má ke zopakování úspěchu znovu náramně nakročeno. V šestnácti zápasech nasázel napříč všemi soutěžemi 14 branek a na další tři přihrál.

    I díky impozantní formě však spekulace kolem spojení Kanea s Bílým baletem neutichají. A dokonce se hovoří o tom, že by svého střelce byli "Spurs" ochotni uvolnit jedině za obdobnou částku, kterou Paris St. Germain vyplatilo Barceloně kvůli transferu Neymara. Tedy minimálně 200 milionů eur (5 mld. korun). Zda by ale Kane dokázal opustit milovaný klub, zůstává otázkou…

    Bude se Harry Kane někdy radovat i v jiném dresu, než Spurs?Foto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud