Jan Haitl
29. listopadu 2017 • 21:00

Baleův skvělý návrat: Kiks gólmana odčinil náramnou šajtlí i patičkou

Autor: Jan Haitl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sladší návrat po zranění si lze jen těžko představit. Hvězdný křídelník Gareth Bale nastoupil ve dresu Realu Madrid po dlouhých dvou měsících a v odvetném duelu Španělského poháru s Fuenlabradou (2:2) se uvedl přímo náramně. Jen co naskočil do hry, hned při prvním kontaktu s míčem vykouzlil nádhernou šajtli a radoval se z asistence. Zařídil tak branku, která vyrovnala stav po velkém kiksu gólmana Keylora Navase. Zanedlouho se blýskl znovu, když v soupeřově vápně setřásl obránce parádní patičkou a na konci akce slavil se spoluhráči další trefu. Jeho zářné momenty tak pomohly Bílému baletu k postupu do osmifinále Copa del Rey po triumfu 2:0 z úvodního klání.



Velšský útočník si za Real Madrid zahrál poprvé od konce září. Tehdy si v duelu s Dortmundem poranil lýtkový sval a ještě než se stihl naplno uzdravit, natáhl si zadní stehenní sval. K úternímu pohárovému souboji se do nominace vrátil spolu s gólmanem Keylorem Navasem, který byl na marodce rovněž kvůli zranění svalového charakteru.

Nadějný útočník Borja Mayoral (vpravo) slaví svou první trefu na Santiagu Bernabéu
Nadějný útočník Borja Mayoral (vpravo) slaví svou první trefu na Santiagu Bernabéu

Do utkání naopak nezasáhly největší hvězdy madridského velkoklubu v čele s Cristianem Ronaldem. Trenér Zinédine Zidane vyslal na hřiště proti třetiligovému soupeři jedenáctku plnou nadějných mladíků.

Ačkoliv uzdravený Navas v základní sestavě nechyběl, návrat mezi tři tyče mu pořádně zhořkl. Ve 25. minutě totiž předvedl obrovský kiks, když si za svá záda ostudně srazil střelu záložníka Luise Milla zpoza pokutového území, která mířila doprostřed branky. Fotbalisté Realu Madrid tak museli do šaten za ostudného stavu 0:1 proti třetiligovému soupeři.

Po poločase mohlo být z pohledu španělského velkoklubu ještě hůř. Po jedné ze standardek se totiž prodral k hlavičce obránce Daniel Diaz a orazítkoval tyč Navasovy branky. Následně však přišly Baleovy náramné momenty.

Na začátku 61. minuty jej kouč Zidane vyslal na hřiště a o pouhých 48 vteřin později mu Velšan vloženou důvěru bohatě splatil. Hned při prvním kontaktu s míčem totiž šajtlí nádherně zakroutil balon přímo na hlavu teprve dvacetiletého útočníka Borja Mayorala. Ten díky odrazu od břevna vyrovnal.

Záhy se věhlasný křídelník vytáhl s další parádou. Když se k němu odrazil míč, neváhal si ho patičkou přehodit přes sebe, čímž vyřadil ze hry trojici stíhajících obránců a ocitl se sám před brankářem. Ačkoliv svůj únik zakončil jen střelou do gólmana, z následné dorážky se znovu trefil autor první branky Borja Mayorala.

Navzdory krásné akci ovšem branka s nejvyšší pravděpodobností neměla platit kvůli Baleovu ofsajdovému postavení. Balon se k němu totiž odrazil po nevědomé teči od obránce.

Nabyté vedení 2:1 však Real neudržel a proti týmu ze třetí španělské nejvyšší soutěže uhrál jen remízu. V závěrečných minutách se trefil záložník Alvaro Portilla, který nadvakrát překonal Navase.

SESTŘIH LA LIGY: Real Madrid - Malaga 3:2. Výhru zachránil Ronaldo
Video se připravuje ...

„Je ostuda, že jsme nedokázali vyhrát, ale postoupili jsme a to je hlavní,“ hodnotil talentovaný střelec dvou branek madridského klubu Mayoral. „Šlo o mé první dva góly v soutěžním utkání tady na Bernabéu, což je nejlepší stadion na světě. Střílení branek v tomto dresu a na tomto stadionu je opravdová radost a doufám, že jich přijde ještě hodně,“ svěřil se teprve dvacetiletý talent, který dostal důvěru na hrotu útoku.

Nezapomněl však ani vychválit svého asistenta. „Bale je klíčový hráč a dnes večer jsme to viděli. Jeho přihrávka na můj první gól byla fantastická,“ smekl Mayoral.

Pro fotbalisty Fuenlabrady ovšem skýtalo utkání na věhlasném stadionu mimořádný zážitek. „Nyní můžu každému říct, že jsem skóroval na Bernabéu,“ rozplýval se střelec úvodní branky Luis Milla.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud