1. listopadu 2008 • 13:45

De la Red: Nic si nepamatuju!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Realu Madrid Ruben de la Red si vůbec nepamatuje okolnosti svého kolapsu ze čtvrtečního zápasu Španělského poháru s třetiligovým Realem Union.



Třiadvacetiletý fotbalista se ve třinácté minutě utkání, z něhož si favorizovaný "bílý balet" do odvety odnesl porážku 2:3, skácel k zemi a zůstal bezvládně ležet.

Záložník Realu De la Red zkolaboval >>>

Jeho kolaps však neskončil tragicky, v šatně přišel k vědomí a po noci strávené na pozorování v nemocnici se v pátek mohl vrátit do Madridu.

Události, které vyděsily hráče i fanoušky, zná De la Red jen z vyprávění a záznamů. "Vůbec na nic si nepamatuju, jen na ten pohyb těsně před tím. A pak jsem se probral na nosítkách," řekl třiadvacetiletý fotbalista sportovnímu listu Marca.

Jeho kolaps vyvolal vzpomínky na loňské úmrtí záložníka Sevilly Antonia Puerty, který zkolaboval během ligového zápasu a o několik dní později srdečním problémům v nemocnici podlehl. "Spousta lidí mi volala a vůbec jsem nechápal ten rozruch. Ale když jsem viděl televizní záběry, pochopil jsem, proč byli tak vyděšení," řekl De la Red.

Proč Rubén De la Red zkolaboval? >>>

Lékařská vyšetření u něj neodhalila nic neobvyklého, kolaps byl prý způsoben vyčerpáním a náhlým poklesem tlaku. Z preventivních důvodů však fotbalista vynechá nedělní zápas s Almerií. "Budu ho sledovat v televizi. Jsou to důležité tři body, které potřebujeme získat," dodal hráč.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud