16. července 2009 • 18:38

Do City by mě nedostali, tvrdí Ronaldo

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester City byl pravděpodobně jediný klub, který mohl ve hře o Cristiana Ronalda konkurovat rekordní přestupové částce (asi 2,4 miliardy korun) Realu Madrid. Portugalská star však přiznala, že by dres "citizens" nikdy neoblékla.



„Opravdu nikdy,“ ujistil bývalý záložník Manchesteru United Cristiano Ronaldo.

Arabští šejkové už do City přivedli Carlose Tevéze, Geretha Barryho a Roque Santa Cruze, těsně před podpisem smlouvy je Emanuel Adebayor. Hodně se také mluvilo o případném přestupu opory Chelsea Johna Terryho.

Loňského nejlepšího fotbalistu světa Ronalda však do svých řad "citizens" nezískali. Čtyřiadvacetiletý Portugalec se rozhodl spojit svůj další fotbalový osud se španělským Realem. Přesto vyzdvihl kvality výběru manažera Hughese.

„City se snaží vybudovat dobrý tým, nakoupili několik skvělých hráčů. Ale to už je problém pro United, Chelsea, Liverpool a Arsenal. Já se soustředím na boje s Barcelonou, Valencii a dalšími španělskými kluby.“

Ronaldovi se po šesti letech strávených na Old Trafford odcházelo z Anglie těžce. „Do Manchesteru jsem přišel v osmnácti, šest let je dlouhá doba. Vyhrál jsem s United spoustu individuálních i týmových trofejí, poznal skvělé lidi."

Svého odchodu ale v žádném případě nelituje. "Ve Španělsku začínám nový život, Real je pro mě velká výzva. Vím, že jsem si vybral správný klub.“

Od Realu, který v létě nakoupil hráče za téměř šest miliard korun, se v nové sezóně čekají velké věci. A nejdražší klenot bílého baletu bude pod obrovským tlakem.

„Do Madridu přišli skvělí hráči za velké peníze. Všichni víme, co se od nás čeká. Věřím, že máme šanci vyhrát ligu i další soutěže,“ myslí si Ronaldo. Portugalského kouzelníka s míčem každopádně čeká sezona plná očekávání...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud