1. srpna 2009 • 11:17

Branka Ronalda Realu nepomohla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani další proměněná penalta nejdražší posily v historii fotbalu Cristiana Ronalda neodvrátila prohru Realu Madrid s Juventusem. Italský celek na turnaji Peace Cup v Seville vyhrál 2:1, když se o jeden z jeho gólů postarala i posila z Realu Fabio Cannavaro.



Český obránce Zdeněk Grygera odehrál za Juventus celé utkání.

Realu, který v létě utratil za posily 220 milionů eur (asi 5,63 miliardy korun) a z toho 94 milionů poslal do Manchesteru United za Ronalda, se zatím v přípravě příliš nedaří.

Po těsné výhře 1:0 nad poloprofesionály ze Shamrock Rovers jen remizoval 1:1 s s Al Ittihádem ze Saúdské Arábie a následně vyhrál 4:2 nad ekvádorským týmem Liga de Quito. To se z penalty poprvé v dresu Bílého baletu prosadil i Ronaldo.

Ten si svůj kousek zopakoval i v pátek proti Juventusu, když na konci první půle srovnal na 1:1. Hned na začátku zápasu se totiž prosadil Cannavaro, který se do Juventusu vrátil po třech letech strávených právě v Realu. Je sice svátečním střelcem, ale na souboj s bývalým spoluhráči si gól schoval.

"Samozřejmě jsem z toho měl radost, ale ze solidarity k bývalým spoluhráčům jsem neslavil," uvedl Cannavaro na klubovém webu. O rozhodující gól se krátce po změně stran postaral Hasan Salihamidžič.Výrazně na sebe upozornil i Grygera.

Ten v závěru zápasu nevybíravě zajel právě do nejdražšího hráče světa Ronalda, který musel s lehčím zraněním hřiště opustit.Zápasu předcházela minuta ticha na památku v pátek zesnulého trenéra Bobbyho Robsona.

Výhra posunula Juventus do finále dvanáctičlenného turnaje, ve kterém se v neděli utká s Aston Villou. Real si zahraje o třetí místo s Portem. "Byl to těžký zápas, ale zasloužili jsme si vyhrát. Hráli jsme víc jako tým. Real vždy spoléhal hlavně na individuality, tak to dělal, i když jsem tam hrál já," dodal Cannavaro.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud