4. srpna 2009 • 19:47

Alonso míří do Realu Madrid!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přední anglický klub FC Liverpool dnes na svých stránkách oznámil, že se dohodl na přestupu záložníka Xabiho Alonsa do Realu Madrid. Návratu španělského reprezentačního fotbalisty do rodné země stojí v cestě už jen nezbytná zdravotní prohlídka.



Podmínky přestupu zůstaly utajeny, španělské deníky spekulují o částce 30 milionů eur (774 milionů korun). Alonso má s klubem podepsat čtyřletý kontrakt, díky němuž si vydělá 4,5 milionu eur ročně.

Tímto přestupem završil Real Madrid velké letní nákupy, které jej stály více než 300 milionů eur. Jeho řady rozšířili nejdražší fotbalista světa Cristiano Ronaldo, někdejší nejlepší světový fotbalista Kaká i francouzský kanonýr Karim Benzema.

Sedmadvacetiletý Alonso hrál v Liverpoolu od roku 2004 a hned v první sezoně s ním získal titul v Lize mistrů. Loni byl členem španělského týmu mistrů Evropy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud