10. ledna 2010 • 21:12

Messi zničil hattrickem Tenerife, vyhrál i Real

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší fotbalista světa za loňský rok Lionel Messi má hlavní zásluhu na tom, že i po 17. kole španělské ligy zůstala v čele tabulky Barcelona. Argentinská hvězda zařídila třemi góly a asistencí výhru 5:0 na hřišti Tenerife, kterou Barcelona odpověděla na předchozí vítězství Realu Madrid 2:0 nad Mallorkou.



Real tak na druhém místě stále ztrácí dva body.Obrana Tenerife si nevěděla s držitelem Zlatého míče Messim rady.

Dravý útočník nejprve zakončil z hranice pokutového území, záhy posadil míč z přímého kopu na hlavu kapitána Puyola a krátce nato dokončil pohlednou akci Iniesty s Krkičem. Po změně stran uzavřel hattrick. Barcelona tak po remíze s Villarrealem a prohře se Sevillou v poháru v novém roce konečně zabrala naplno.

Mallorca měla v posledních šesti zápasech téměř shodnou bilanci jako Real, madridský celek však zúročil své zkušenosti a po remíze s Pamplonou další ztrátu nepřipustil. I proto, že mu pomohla rychlá branky Higuaína.

Krátce po změně stran ještě zvýšil Granero a potvrdil osmou ligovou výhru Realu na domácím hřišti v řadě. Na stadionu Santiago Bernabeu "Bílý balet" naposledy ztratil v lize body v květnu právě s Mallorkou.Fotbalisté Málagy si připsali již sedmou remízu z posledních osmi zápasů, když si doma rozdělili body s Bilbaem po výsledku 1:1.

Málaga je sice již osm zápasů bez prohry, ovšem během této série získala jen deset bodů z 24 možných a stále se pohybuje na hraně pásma sestupu.Sestup stále více hrozí i Zaragoze, která čeká na výhru od začátku listopadu.

Dnes podlehla Espaňolu 1:2 a prohrála již pátý z posledních šesti duelů. Poslední Xerez dokonce po dnešní domácí porážce 1:3 s Valencií čeká na svou druhou výhru v sezoně od poloviny října 12 zápasů.

Naopak stále lépe je na tom La Coruňa, která porazila 1:0 Pamplonu a z posledních 12 utkání prohrála pouze s obhájcem titulu Barcelonou. V tabulce se dostala na čtvrté místo před Mallorku.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Villarreal - Almería 1:1 (40. Nilmar - 67. Corona z pen.),

Gijón - Getafe 1:0 (38. Castro),

Espaňol Barcelona - Zaragoza 2:1 (13. Verdu, 71. Marquéz - 40. Arizmendi),

La Coruňa - Pamplona 1:0 (50. J. Rodriguéz),

Xerez - Valencie 1:3 (25. Calvo - 11. Mata, 33. Silva, 69. Marchena),

Málaga - Bilbao 1:1 (48. Weligton - 78. F. Llorente z pen.),

Real Madrid - Mallorca 2:0 (8. Higuaín, 50. Granero),

Tenerife - FC Barcelona 0:5 (36., 44. a 75. Messi, 42. Puyol, 87. vlastní Luna).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud