23. března 2010 • 04:58

Hrdina Messi: Je lepší než Maradona?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Barcelony nedokázal najít správná slova, jakými by výkon Lionela Messiho popsal. Přitom to jde tak snadno: skvělý, famózní, geniální… Mladík z Argentiny svými třemi góly okouzlil celý svět. Přesto skromně říká: „Já nejsem hvězda. Bez svých spoluhráčů bych to nedokázal.“



„O Messim se dá mluvit pouze v superlativech,“ říká Pep Guardiola, kouč Barcelony. Narychlo nedokáže říct, v čem konkrétně Messi dominuje. To prostě nejde. Na první pohled se zdá, že je nejlepší ve všem.

„Já to vzdávám. Budu se opakovat a řeknu jen, že je vynikající,“ reagoval Guardiola. „To, že je v tak mladém věku schopen na hřišti udělat prakticky všechno, je něco impozantního. To nedává žádný smysl.“

Král středečního večera MessiFoto ČTK/AP

Nad Messim se rozplývá Guardiola, fanoušci, soupeři, celý svět. Dokonce se začíná spekulovat, jestli náhodou není lepší než legendární Maradona?!

„Lionel má na Barcelonu obrovský vliv. Uvědomujeme si, že s ním jsme lepší,“ přiznává bez vytáček Guardiola.

Natvrdo nelze říct, že Messi argentinskou modlu Maradonu zastínil. „Ovšem dříve nebo později se mu jistojistě povede,“ tvrdí Frank Rijkaard, bývalý trenér Barcelony.

Messi obdobné lichotky poslouchá rád, ale nenechává se jimi unášet. Pevně zůstává nohama na zemi.

Jeho skromnost je mnohdy až zarážející. Po třech gólech do sítě Zaragozy hlesl, že bez svých spoluhráčů by takovou fazónu neměl.

„Skutečnou pochvalu si zaslouží moji spoluhráči,“ pronesl Messi. „Je pravda, že branky střílím já, ale bez jejich pomoci by to nešlo.“

Podle Rijkaarda čas, kdy Maradonu zastíní, přijde dříve nebo později.Foto ČTK/AP

Co na tom, že v letošním ročníku nastřílel už 25 branek!

Co na tom, že v posledních pěti zápasech ve všech soutěžích se trefil jedenáctkrát!

Messiho to nechává zcela chladným. „Vždycky se snažím udělat něco atraktivního, aby se to lidem líbilo. A když se to konečně povede, tak jsem šťastný,“ říká argentinská hvězda. „Pořád se ale musím spoléhat na kluky, kteří jsou v tomto směru opravdu skvělí.“

Co na Messiho skromnost a nenafoukanost dodat? „Snad jen to, ať se takových fotbalistů rodí víc a víc,“ uzavírá Rijkaard.

Je nejlepší, říká se o něm. Ale zastínil už Maradonu?
Je nejlepší, říká se o něm. Ale zastínil už Maradonu?

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud