22. července 2013 • 16:41

Barcelonu může trénovat "Tata". Miluje tiki-taka a chce ho i Messi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největšími favority na pozici nového trenéra fotbalistů Barcelony jsou podle španělských médií Argentinec Gerardo Martino a bývalá klubová legenda Luis Enrique. Jeden z nich by prý měl na lavičce katalánského mužstva nahradit Tita Vilanovu, který v pátek rezignoval kvůli léčbě rakoviny.



Padesátiletý Martino je momentálně bez angažmá, naposledy v minulé sezoně dovedl Newell's Old Boys k argentinskému titulu, předtím v letech 2006-2011 trénoval reprezentaci Paraguaye.

Bývalý záložník přezdívaný "Tata" se narodil stejně jako největší barcelonská hvězda Lionel Messi v Rosariu. Se čtyřnásobným nejlepším hráčem světa údajně výborně vychází, což může hrát velkou roli... Navíc se mu líbí fotbalový projev úřadujícího španělského mistra.

"Mohu se identifikovat s barcelonským herním stylem. Jsem velkým obdivovatelem Guardiolovy skvělé práce. Tento styl mám úplně nejradši, právě o přihrávání je fotbal," řekl Martino v rozhovoru se španělským deníkem Marca.

Pozitivně o Martinovi mluvil i kapitán Barcelony Carles Puyol. "Známe jeho kariéru, je to velmi dobrý trenér a má rád náš styl," prohlásil zkušený obránce.

Podpořil také třiačtyřicetiletého Enriqueho, jenž je však od června trenérem Celty Vigo. "Všichni ví, že mám s Luisem velmi dobrý vztah. Myslím, že má vše, co mít má, ale to platí i o ostatních zmíněných kandidátech," doplnil Puyol. Slíbil, že se spoluhráči novému kouči v adaptaci maximálně pomohou.

Bývalý ofenzivní hráč Barcelony, Realu Madrid a španělské reprezentace Enrique v minulosti vedl barcelonský B-tým. Jeho první angažmá v roli hlavního prvoligového kouče však nedopadlo dobře. AS Řím pod jeho vedením skončil v předminulé sezoně až na sedmém místě Serie A, navíc vypadl z Evropské ligy se Slovanem Bratislava.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud