14. dubna 2014 • 15:37

Fotbal budoucnosti! Atlético proti Getafe využilo brýle Google Glass

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Atlétika Madrid jako první využili v zápase novou technologii počítače v brýlích Google Glass. Asistent trenéra German Burgos jejich pomocí mohl při nedělním vítězství 2:0 na hřišti Getafe ihned analyzovat hru svého týmu a předávat informace hlavnímu trenérovi Diegu Simeonemu.



Šlo o pilotní zkoušku využití "chytrých" brýlí při zápase, přičemž na projektu se podílí i španělská fotbalová asociace. Burgos dostával oficiální statistiky ze systému Mediacoach.

"Je to poprvé, co byly Google Glass takto využity pro fotbal. Zařízení umožňuje trenérům v reálném čase analyzovat data z každého zápasu. Kluby tak mohou mít ihned informace o hře svého týmu i soupeře," stojí v prohlášení španělské asociace.

Podle deníku Daily Mail se nyní uvažuje o tom, že by v Německu zavedli "chytré" brýle pro rozhodčí, kteří by je mohli využívat například pro opakované záběry sporných situací.

Google Glass je počítačové zařízení s malou obrazovkou velikosti známky a kamerou připojené k rámečkům brýlí nad pravým okem. Může nahrávat video, připojit se k mailu a vyhledávat informace na internetu přes mobilní připojení k telefonu uživatele. Google prodal své brýle zatím pouze vybrané skupině asi 10.000 uživatelů, kteří je testovali. Od tohoto týdne začne v USA volný prodej.

Diego Costa zápas s Getafe opustil předčasně a v bolestech. Při gólu na 2:0 si přivodil ošklivé zranění
Diego Costa zápas s Getafe opustil předčasně a v bolestech. Při gólu na 2:0 si přivodil ošklivé zranění

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud