16. dubna 2014 • 23:22

Španělský pohár pro Real! El Clásico proti Barceloně rozhodl Bale

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napínavé drama finále španělského poháru nakonec ovládl Real Madrid. V El Clásiku proti Barceloně zvítězil 2:1, když těsně před koncem po parádním úniku rozhodl Gareth Bale. Katalénský celek mohl v závěru srovnat, ale střela Neymara skončila jen na tyči.



ONLINE: Barcelona - Real ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 21:30
FC Barcelona
FC Barcelona
1:2
ONLINE
16. dubna
21:30
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 69. Bartra

Hosté: 11. di María, 85. Bale

Sestavy

Domácí: Pinto – Dani Alves, Bartra (87. Alexis), Mascherano, Jordi Alba (46. Adriano Correia) – Xavi, Busquets, Iniesta – Fàbregas (61. Pedro), Messi, Neymar

Hosté: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrão – Modrić, Xabi Alonso, di María (86. Illarramendi) – Isco (89. Casemiro), Benzema (90. Varane), Bale

Karty

Domácí: Neymar, Mascherano

Hosté: Isco, Pepe

Rozhodčí

Lahoz – Devis, Martinez

Stadion

Estadio de Mestalla (Valencia)

Real, kterému opět chyběl zraněný kanonýr Ronaldo, byl na stadionu Mestalla od úvodu přímočařejší a už v jedenácté minutě šel do vedení. Rychlý protiútok zakončil Di María přízemní střelou pod rukou brankáře Pinta.

Barcelona víc držela míč, ale její akce většinou končily před šestnáctkou. Krátce před pauzou se po skrumáži dostal k zakončení Messi, jehož střela skončila vedle tyče.

Na začátku druhého poločasu chyběla přesnost i Realu a dvakrát v slibných pozicích minul Bale. Po hodině hry Pinto s problémy vytáhl na tyč Benzemovu ránu.

Fotbalisté Realu Madrid slaví první branku do sítě Barcelony
Fotbalisté Realu Madrid slaví první branku do sítě Barcelony

V 68. minutě Barcelona vyrovnala. Na Xaviho roh si naskočil nepokrytý Bartra a hlavou trefil horní růžek Casillasovy branky.

Svěřence Gerarda Martina gól povzbudil, pět minut před koncem však Realu vrátil vedení Bale. Velšský útočník získal na polovině hřiště míč, protáhl se kolem Bartry a povedený únik zakončil přesnou střelou. Prodloužení mohl v samém závěru zařídit Neymar, ale sám před Casillasem napálil jen tyč.

Madrid vrátil Barceloně dvě ligové porážky z této sezony a zopakoval výhru z posledního vzájemného finále poháru z roku 2011. Katalánci prohloubili krizi a poprvé od roku 2003 prohráli tři soutěžní duely za sebou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud