17. dubna 2014 • 00:09

Kdo potřebuje Ronalda? Bale úchvatným sólem okouzlil Španělsko

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zraněný Cristiano Ronaldo sledoval El Clásiko s Barcelonou v obleku a s kšiltovkou na tribuně. Kdo tedy dával góly za Real? Přeci Gareth Bale! Velšský rychlík neskutečným sprintem a bezchybným zakončením rozhodl finále Španělského poháru a katalánským hvězdám ukázal, kdo je na hřišti pánem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 21:30
FC Barcelona
FC Barcelona
1:2
ONLINE
16. dubna
21:30
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 69. Bartra

Hosté: 11. di María, 85. Bale

Sestavy

Domácí: Pinto – Dani Alves, Bartra (87. Alexis), Mascherano, Jordi Alba (46. Adriano Correia) – Xavi, Busquets, Iniesta – Fàbregas (61. Pedro), Messi, Neymar

Hosté: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrão – Modrić, Xabi Alonso, di María (86. Illarramendi) – Isco (89. Casemiro), Benzema (90. Varane), Bale

Karty

Domácí: Neymar, Mascherano

Hosté: Isco, Pepe

Rozhodčí

Lahoz – Devis, Martinez

Stadion

Estadio de Mestalla (Valencia)

Barcelona točila obranu Realu před soupeřovou šestnáctkou, územní převaha ale Kataláncům nakonec nepomohla. Když už se dramatický zápas za stavu 1:1 blížil do prodloužení, rozjel se k fenomenální akci Gareth Bale.

Hvězdný křídelník naplno rozbalil své sprinterské schopnosti. Kolem mladého stopera Bartry, autora vyrovnávací branky, se prohnal jako nezastavitelný rychlík okolo ufuněné lokomotivy.

Výbušnost a akcelerace levonohého zabijáka je neuvěřitelná. Bale musel Bartru oběhnout hluboko za autovou čarou, přesto se k balonu dostal jako první a před gólmanem Pintem ještě zvládl zakončit.

"Bale, druhej Ronaldo!" komentoval počínání jednoho z nejlepších fotbalistů světa reprezentační útočník Frankfurtu Václav Kadlec a zároveň pochválil i útočníka Benzemu.

Chvála na 24letého hráče doslova zavalila sociální sítě. "Kdo potřebuje Ronalda?" vystihl někdejší hráč Arsenalu a současný televizní komentátor Martin Keown.

Gareth Bale ohromujícím sprintem unikl Bartrovi a gólem rozhodl o výhře Realu nad Barcelonou ve finále Španělského poháruFoto Reuters

Baleova trefa bude zcela jistě patřit k tomu nejlepšímu, co nabídne fotbalový rok 2014. Jeho počin z 85. minuty zkrátka musel vyrazit dech většině fotbalovým fanouškům po celém světě.  

Velšský reprezentant zároveň dokonale zastínil hvězdy Barcelony. Messi se výrazněji neprosadil, Neymarův pokus v závěru skončil na Casillasově tyči. Katalánský soubor tak potřetí za sebou odcházel z trávníku jako smutný poražený.
 
Samotný Bale si vypracoval ještě řadu dalších možností, ale proměnil až tu poslední. Tu nejkrásnější.

Ja to tam! Iker Casillas se raduje poté, co Real Madrid ovládl finále Španělského poháru proti Barceloně
Ja to tam! Iker Casillas se raduje poté, co Real Madrid ovládl finále Španělského poháru proti Barceloně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud