Jonáš Bartoš
16. května 2014 • 21:10

Dojatý Puyol se loučil v slzách. Jsi nejlepší, objímal ho Xavi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jedno slovo. KAPITÁN. Tak lehce vystihnete Carlese Puyola. Vlasatý obránce symbolizuje jednu z nejúspěšnějších dekád fotbalové Barcelony. Vleklé potíže s kolenem ho ale donutily říct sbohem. Sedmatřicetileté legendě klubu během závěrečné tiskové konference děkoval přímo u mikrofonu i záložník Xavi, který po něm převzal kapitánskou pásku. Šlo o hodně dojemné loučení...



Barcelonu v sobotu čeká klíčová bitva o ligový titul s Atlétikem Madrid. Zaplněný Nou Camp bude tleskat také Carlesu Puyolovi s Viktorem Valdésem. Klubové ikony se už na trávníku neobjeví, nedovolí jim to zraněná kolena. Oba hráči v mužstvu kvůli zdravotním patáliím po dlouhých letech končí.

"Jsem nesmírně šťastný. Prožil jsem sen spousty malých kluků a mohl dělat to, co jsem si v životě nejvíc užíval. Hrál fotbal a trénoval," pravil Puyol během své závěrečné tiskové konference.

VIDEO: poslední tisková konference Carlese Puyola v Barceloně

Zaplněný sál hltal každé slovo šestatřicetileté legendy. Hráče, který celý fotbalový život zasvětil Barceloně. Patnáct let v kuse šéfoval katalánské obraně a s kapitánskou páskou táhl hvězdný soubor za nezapomenutelnými triumfy.

"Vyhrál jsem spousty trofejí, ale nejdůležitější byla lidská stránka. Barceloně a fotbalu jsem dal úplně všechno a chtěl bych, aby si mě lidé takového pamatovali. Devatenáct let jsem mohl dělat to, co jsem miloval. Přišel jsem jako chlapec a odcházím s rodinou, na kterou jsem opravdu pyšný," soukal ze sebe pohnutým hlasem.

Puyol poděkoval všem představitelům klubu, spoluhráčům i těm, kteří už svět opustili. Včetně jeho otce či nedávno zesnulého bývalého kouče Tita Vilanovy.

Tiskovku sledovali i hráči Barcelony

V sále nechyběli členové současného kádru Barcelony. Tiskovou konferenci sledoval trenér Martino, Messi, Neymar, Piqué, Xavi a další. Někteří v ruce svírali žlutočervené kapitánské pásky, hlavní pouto mezi Puyolem a Barcelonou.

Právě Xavi vystoupil přímo na pódiu, aby odcházejícímu šéfovi barcelonské kabiny za všechny poděkoval. "Dnes se hodí říct jediné slovo. Děkuji. Jsem hrdý na to, že jsem s tebou mohl hrát a podílet se na úspěších klubu našich srdcí. Udělal jsi pro nás strašně moc. Ty jsi ten nejlepší," pravil dirigent Barcelony a Puyola pak dlouze objal.

Carlse Puyol se připravuje na tréninku Barcelony před utkáním s Realem MadridFoto Reuters

Šlo o symbolické objetí. Právě Xavi převzal kapitánkou pásku ve chvíli, kdy vleklá zranění už Puyola nepouštěla na hřiště.

Puyol zatím nesdělil, kam namíří své kroky v budoucnu. S fotbalovou kariérou ještě úplně končit nehodlá, mluví se o jeho přesunu do USA. Každopádně jde o jednoho z nejlepších fotbalistů, které kdy Barcelona měla.

Navíc o obrovského sdrdcaře, bojovníka a defenzivní pilíř, který se řadil mezi nejlepší stopery na světě.

Puyol za první tým Barcelony odehrál celkem 392 utkání, vstřelil 12 branek. Mimo jiné s klubem vyhrál šestkrát španělskou ligu, třikrát Ligu mistrů, se španělskou reprezentací se stal mistrem světa i Evropy.

Rozlučková slova Carlese Puyola v tiskovém sále barcelonského klubu sledoval i Lionel Messi
Rozlučková slova Carlese Puyola v tiskovém sále barcelonského klubu sledoval i Lionel Messi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud