11. července 2014 • 13:39

HOTOVO! Luis Suárez odchází do Barcelony, potvrdil Liverpool

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohady kolem budoucnosti Luise Suáreze končí. Uruguayský útočník odchází z Liverpoolu, kde se v minulé sezoně stal nejlepším střelce Premier League. Hvězdný hráč, který kvůli trestu z MS nesmí čtyři měsíce hrát profesionální fotbal, odchází do Barcelony. Informaci potvrdil Liverpool na svých internetových stránkách.



Konec Suáreze v anglickém klubu se dostal na pořad dne od chvíle, co uruguayský útočník kousl do ramene italského obránce Giorgia Chielliniho. Geniální střelec, jenž už potřetí předvedl "kanibalský" zkrat, totiž od FIFA vyfasoval tvrdý trest.

"Liverpool opouštím s těžkým srdcem, já i moje rodina jsme si tento klub i město zamilovali. Klub mi dal všechno, ale hrát a žít ve Španělsku, kde žije rodina mé ženy, byl můj celoživotní cíl. Myslím, že nastal správný čas," uvedl Suárez.

"Jsem velmi pyšný na to, že jsem přispěl k návratu Liverpoolu mezi elitu Premier League a částečně i do Ligy mistrů. Jsem si jistý, že klub bude úspěšný i v příští sezoně," dodal.

O služby jednoho z nejlepších útočníků světa se přihlásila Barcelona. Probíhala tvrdá jednání, na nichž nakonec došlo k dohodě. "Liverpool potvrzuje, že Luis Suárez opouští klub poté, co došlo k dohodě s Barcelonou. Hráč má nyní svolení k tomu, aby dokončil všechny nutné formality potřebné k tomu, aby došlo k přestupu," napsal anglický celek na internetových stránklách.

"Luis je velmi zvláštní talent a chtěl bych mu poděkovat za jeho roli, kterou hrál v týmu v posledních dvou letech - během mého období v Liverpoolu," uvedl trenér Brendan Rodgers. "Liverpool dělal vše, co mohl, aby Luise udržel. Jen s velkou nechutí a po dlouhých jednáních jsme souhlasili s jeho přáním odejít do Španělska," dodal.

Přestupní částka bude zřejmě velmi vysoká, spekulovalo se dokonce o sumě přibližující se 80 milionům liber (2,8 miliardy korun). Suárez v Barceloně doplní duo hvězdných útočníků Messi , Neymar . nahradí Alexise Sáncheze, kterého klub uvolnil do Arsenalu. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud