13. července 2014 • 18:05

Radši už nekousej. Kolik by Suáreze stál další zkrat v Barceloně?

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důvěřuj, ale radši se pojisti. Přesně takovou strategii zvolilo vedení fotbalové Barcelony, když uzavíralo smlouvu s Luisem Suárezem. Největší letní posila katalánského klubu za dvě miliardy korun přichází s handicapem - konkrétně čtyřměsíčním trestem za kousnutí italského obránce Chielliniho na mistrovství světa. Na Nou Campu se chtějí opakování podobného excesu vyhnout. A Suárezovi hrozí výraznou srážkou z platu.



Je nejlepším střelcem anglické Premier League z minulé sezony a jedním z nejvýraznějších světových útočníků. Ale taký nevypočitatelným recidivistou, který se na hřišti opakovaně dopouští zkratů. Obě Suárezovy vlastnosti se promítly do podoby jeho smlouvy s Barcelonou.

V novém působišti dostal velmi solidní plat – s 10 miliony liber (345 mil. korun) ročně se stal čtvrtým nejlépe placeným hráčem týmu. Hned po Lionelu Messim, Neymarovi a Andrési Iniestovi. Jenže zajímavé jsou i další klauzule Suárezova kontraktu.

Kdyby se na hřišti neudržel a znovu by kousal, přišel by podle informací listu Daily Mirror o 3 miliony liber (103 milionů korun). Představte si, že by se během jedné sezony Suárez neudržel víc jak třikrát. Pak by hrál za Barcelonu úplně zadarmo.

Suárez však dává najevo, že do Španělska přišel sekat dobrotu. „Hrát a žít ve Španělsku, kde žije rodina mé ženy, byl můj celoživotní cíl. Myslím, že nastal správný čas," uvedl při oznámení přestupu. K slavnostnímu představení Suáreze by mělo dojít už tuto středu.

Útok Neymar – Messi – Suárez? Otázky kolem nové posily Barcelony
Útok Neymar – Messi – Suárez? Otázky kolem nové posily Barcelony

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud