Jonáš Bartoš
23. července 2014 • 14:07

Vyplatí se James s Kroosem? Real nejspíš obětuje Di Maríu a Isca

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvorba "galácticos" si žádá velké nákupy. Ale také značné ztráty. Real Madrid s velkou pompou přivedl dvojici Toni Kroos, James Rodríguez. Jedni z nejlepších hráčů MS stáli dohromady astronomických 110 milionů eur. Kvůli tomu teď bude muset někdo kádr španělského klubu opustit. Mluví se o Di Maríovi a Iscovi, možná i o Sami Khedirovi. Všechno jsou to špičkoví hráči patřící mezi důležité muže stávající sestavy.



V Realu si libují. Povedl se jim transfer léta, příchodu Jamese může konkurovat snad jen Barcelona s Luisem Suárezem. Madridský gigant neváhal vysázet 80 milionů eur (2,2 miliardy korun), aby nejlepšího střelce MS získal.

Spolu s ním kádr "bílého baletu" vystuží ještě Toni Kroos. Jeden z pilířů záložní řady Německa na turnaji v Brazílii přišel z Bayernu Mnichov za 30 milionů eur (823 milionů korun).

Obě superdrahé posily by se samozřejmě měly stát členy základní sestavy trenéra Ancelottiho. Jenže koho vyšoupnout? Výtečně šlapající tým loni získal svůj desátý triumf v Lize mistrů, hráči odehráli skvělou sezonu.

Ancelotti nejčastěji využíval systém 4-3-3. V záloze Xabi Alonso, Modrič, Di María, z lavičky často zaskakoval mladík Isco. Vepředu řádila útočná letka Bale, Benzema, Ronaldo. To ještě scházel zraněný Sami Khedira, který se dal dohromady až těsně před startem mistrovství světa.

Koho z takových hráčů se zbavit? Vypadá to, že James ze sestavy vytlačí Di Maríu, Kroos bude hrát uprostřed pole nejspíš s Modričem, případně s Xabi Alonsem. Ancelotti navíc asi bude muset trochu upravit systém. Di María je nejvíc platný na krajních hřiště, James spíš typický podhrotový hráč.

Těžko si představit, že takový Di María, do svého zranění jeden z nejlepších hráčů MS v Brazílii, by se spokojil s dlouhodobější pozicí náhradníka. To samé platí pro Sami Khediru, na hřiště se hodně složitě podívá Isco.

Brutálních 110 milionů eur, které klub investoval do Jamese a Kroose, bude třeba někde získat zpět. Real nejspíš uvolní právě dvojici Di María, Isco. Tedy hráče mimořádných kvalit, v případě Isca navíc s obrovským potenciálem ještě v mladším věku (22), než je James (23). Klub by navíc ještě mohl opustit Sami Khedira, který si rovněž může listovat slušnými nabídkami (naposledy byl velmi blízko dohody s Arsenalem).

Di Maríu vážně lákají dva kluby. Chce ho Manchester United a PSG, 26letý hráč podle britského tisku preferuje tým francouzských boháčů. Mluví se o 50 milionech eur, čímž by Real slušně vydělal. Di María přišel před čtyřmi lety z Benfiky Lisabon za poloviční cenu, tedy 25 milionů eur.

Šikovného středopolaře Isca si zase vyhlédl Manchester City. Manuel Pellegrini jednoho z největších španělských talentů trénoval v Málaze, kde byl Isco naprosto klíčovou postavou týmu. Přestup by mohla zkomplikovat finanční pravidla UEFA, kvůli kterým už City platilo značnou pokutu.

Pokud se Real zbaví až tří důležitých členů kádru (Isco navíc v týmu strávil jedinou sezonu, stál 30 milionů eur), vyvstává otázka, zda takových odchodů nebude v budoucnu litovat.

Madrid už opustil Álvaro Morata, talentovaný útočník zamířil do Juventusu. Budou ho následovat další hráči?

Jamese Rodrígueze přivítalo na stadionu Realu Madrid 35 tisíc fanoušků.
Jamese Rodrígueze přivítalo na stadionu Realu Madrid 35 tisíc fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud