24. července 2014 • 21:30

Z toho mrazí... Letadlem, které se zřítilo, létal dříve Real Madrid!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se na Sahaře zřítilo letadlo, málokdo by si pomyslel, že tato tragédie nepřímo zasáhne i fotbalový Real Madrid. A přece. Přesně tímto letadlem totiž létal v letech 2007 až 2008 madridský klub na všechny své zápasy. Dokonce ho velkolepě představil, pokřtil ho legendární Alfredo di Stéfano či současný kapitán Iker Casillas.



Letadlo společnosti Swiftair odstartovalo ze západoafrické země Burkiny Faso a mělo namířeno do Alžírska. Tam se ale nedostalo. Po 50 minutách letu s ním ztratili dispečeři kontakt. O chvíli později se na Sahaře zřítilo.

Velký šok poté způsobila zpráva, že toto letadlo používal v letech 2007 až 2008 Real Madrid k přepravě na venkovní zápasy.

Královský klub pod vedením nedávno zesnulého legendárního útočníka Alfreda di Stéfana letadlo v barvách „Bílého baletu“ pokřtil. Na palubě tehdy nechyběly hvězdy jako Iker Casillas či Raúl González.

Počáteční kapacita byla ze 170 míst snížena pro potřeby Realu Madrid na 139. Poprvé ho hráči a vedení klubu využili v roce 2007 při cestě na zápas Ligy mistrů do Říma.

V roce 2008 Real s provozovatelem Swiftair vypověděl smlouvu. Aerolinky mu prý kazily image. Dnes je jasné, že to bylo velmi šťastné rozhodnutí.

VIDEO | Slavnostní křest letadla z roku 2007


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud