20. srpna 2014 • 13:21

Barcelona bude BEZ posil! FIFA jí potvrdila trest na celý příští rok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká rána pro jeden z nejslavnějších klubů! Barcelona neuspěla s odvoláním a z rozhodnutí Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) nesmí během dvou přestupních období v příštím roce nakupovat nové hráče. Katalánský klub byl potrestán za mezinárodní transfery hráčů do 18 let už v dubnu, protože se však odvolal, během léta FIFA dočasně zákaz zrušila a španělský vicemistr mohl posílit kádr například o uruguayského útočníka Luise Suáreze z Liverpoolu.



Barcelona byla začátkem dubna potrestána na základě vyšetřování, které se zabývalo přestupy mladých hráčů v letech 2009 až 2013. Podle něj se klub v deseti případech opakovaně provinil proti pravidlu, jež zakazuje mezinárodní transfery fotbalistů pod 18 let.

Odvolání Katalánců bylo neúspěšné a nakupovat ani prodávat hráče tudíž nesmějí jak v lednovém přestupním termínu, tak i v létě 2015. Společně se zákazem pro Barcelonu nadále platí také pokuta 450 tisíc švýcarských franků (asi deset milionů korun) a pokuta pro španělský svaz 500 tisíc franků. Ten dostal zároveň roční lhůtu, aby vlastní pravidla o přestupech mladých fotbalistů upravil v souladu s regulemi FIFA.

Včetně Suáreze získala Barcelona během dočasného zrušení zákazu šest nových hráčů. Angažmá v klubu dostali také brankáři Marc-André ter Stegen a Claudio Bravo, obránci Thomas Vermaelen a Jérémy Mathieu i chorvatský záložník Ivan Rakitič.

Za posily dohromady utratil španělský vicemistr během léta 162 milionů eur a prodal hráče za 83 milionů. Už dříve dvaadvacetiletý španělský mistr avizoval, že se ještě odvolá ke sportovní arbitráži CAS. A to také nyní udělá.

Katalánský klub argumentuje také tím, že jeho proslulá mládežnická akademie La Masia je příkladným a osvědčeným modelem výchovy hráčů a neporušuje žádné zákony. "Nemůžeme v žádném případě akceptovat rozhodnutí, jež napadá duch naší Masie, která vychovává v první řadě lidi a až pak sportovce a je uznávaná po celém světě," uvedla Barcelona.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud