Jonáš Bartoš
22. září 2014 • 11:10

Probuzený Messi. Nedal penaltu, obranu školil gólem i asistencemi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Argentinský kouzelník se dostává do varu. Lionel Messi po příchodu Luise Enriqueho do Barcelony znatelně pookřává. Z utrápeného výrazu a bezduchého tuláka po trávníku se stává zase nekompromisní zabiják. V utkání Barcelony na hřišti Levante (5:0) Messi sršel energií, vymýšlel kombinace a sám zakončoval. Argentinský štírek jeden gól dal, dva připravil a ani příliš nevadilo, že na konci poločasu zahodil penaltu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 9. • 21:00
Levante UD
Levante UD
0:5
ONLINE
21. září
21:00
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí:

Hosté: 34. Neymar, 44. Rakitić, 57. Ramírez, 64. Pedro, 77. Messi

Sestavy

Domácí: J. Fernández – P. López, Rodas, Vyntra, Toňo – Camarasa Camarasa Ferrando, Simão, Diop (61. Sissoko) – V. Casadesús, Barral (C) (72. Rubén García), Morales (58. Ivanschitz).

Hosté: Bravo – Dani Alves, Mascherano, Mathieu, Alba – Rakitić, Busquets (62. Xavi), Iniesta (C) (71. Roberto) – Pedro, Messi, Neymar (51. Ramírez).

Náhradníci

Domácí: Mariño, El Zhar, García, Xumetra, Pérez, Ivanschitz, Sissoko

Hosté: ter Stegen, Montoya, Piqué, Xavi, Roberto, Ramírez, Munir

Karty

Domácí: Morales, Vyntra (č)

Hosté: Mascherano, Busquets

Rozhodčí

José González – José Sánchez, Ignacio Rubio

Stadion

Estadio Ciudad de Valencia, Valencia

Návštěva

22 177 diváků

Španělská liga čelí brutálnímu nástupu největších gigantů. Na výhru Realu 8:2 na hřišti La Coruni zareagovala v neděli Barcelona, když smetla oslabené Levante 5:0. Svou vlastní show si z utkání udělal Lionel Messi.

Po rozehřívací půlhodině našel parádním pasem Neymara, ten oběhl brankáře, zakončil a poprvé zvedl ruce nad hlavu. Messi v tomto případě jasně demonstroval, že s brazilskou superstar dokáže spolupracovat. V probíhající sezoně hlavně on pro svého mladšího kolegu nezištnými pasy připravuje gólové akce.

Messi nechyběl ani u dalšího klíčového momentu zápasu. Ve vápně bojoval o míč s obránci Levante tak dlouho, až ho musel zatáhnout Vyntra. Následovala poměrně přísná červená karta, k tomu penalta.

Tady přišel Messiho slabší moment. Jindy stoprocentní exekutor sice poslal brankáře na druhou stranu, jenže netrefil branku a skóre se neměnilo. Hvězdný útočník se jen hořce pousmál. Deník Marca přispěchal se statistikou, že šlo o Messiho desátou neproměněnou penaltu v dresu Barcelony.

VIDEO: neproměněná penalta Lionela Messiho

Levante od té chvíle muselo čelit atakům katalánského giganta v deseti lidech a nemělo nárok. Těsně před pauzou přidal uklidňující branku Rakitič, jeho parádní pumelice byla nejhezčí trefou utkání.

Druhý poločas už se hrálo jen o nahnání skóre. Barcelonské hvězdy nepolevily, byly nadále při chuti. Útoční manévry řídil samozřejmě Lionel Messi. Sedmadvacetiletý démon vymyslel gól pro mladíčka Sandra Ramíreze, na závěr se dočkal i on sám. Po chybném výhozu Fernándeze si vychutnal jeho i obránce a pravačkou přesným obloučkem poslal míč do sítě.

VIDEO: branka Lionela Messiho proti Levante na 5:0

Kdo zápas v neděli večer sledoval, představení drobného Argentince si musel užívat. Barcelonská desítka se na startu sezony nachází ve slušné formě, opět připravena na velké věci. Messi se zapojoval do kombinací, aktivně presoval, často ho bylo plné hřiště. Obrovský rozdíl oproti minulé sezoně, kdy se občas jen s nezájmem potuloval po trávníku.

Stříbrné zklamání ze šampionátu v Brazílii už evidentně odvál čas, Messi se nyní soustředí na svou práci ve Španělsku. A jde mu to náramně. V poslední sezoně kolikrát zápasy jen neviditelně procházel a zůstával stínem velkého, nenapodobitelného hráče. To nyní evidentně nehrozí.

"Messi je mimořádný, naprosto výjimečný hráč. Jeho spoluhráči ví, že když má míč, dokáže skórovat nebo vymyslet asistenci," pochválil svého klíčového muže sestavy Luis Enrique.

VIDEO: sestřih utkání Levante - Barcelona

Lionel Messi s Pedrem slaví gól Barcelony do sítě Levante
Lionel Messi s Pedrem slaví gól Barcelony do sítě Levante

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud