30. října 2014 • 17:56

Jako v Česku! Barcelona má první trofej, přišlo jen 5 000 diváků

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové zápasy slavné Barcelony bývají často beznadějně vyprodané. V utkání katalánského poháru ovšem tohle pravidlo naplatilo. Hrálo se na malém stadionu v Gironě s kapacitou 9000 diváků, ani ten se však naplnit nepodařilo. Barca nakonec přes slabou kulisou kolem 5 000 diváků porazila Espanyol po pokutových kopech a oslavila zisk první trofeje v sezoně.



Katalánský pohár se od této sezony hraje v novém formátu, narozdíl od let minulých v něm nestartují amatérské týmy, ale pouze Barcelona a Espanyol. Věční rivalové se proti sobě tedy postavili rovnou do finále.

Dějištěm zápasu se stal malý stadion Estadi Montilivi v Gironě. Barcelonský kouč Luis Enrique dopředu prozradil, že nechá odpočívat největší hvězdy, a tak byly tribuny velmi prořídlé. Návštěva byla dokonce srovnatelná se zápasy v Česku.

Pro představu, na český Superpohár mezi Spartou a Plzní přišlo letos necelých 5 500 fanoušků. Pro slavnou Barcelonu musela být ale podobná návštěva pořádným šokem.

Na gironský trávník vyběhla nicméně kvalitní jedenáctka v čele s novou posilou Luisem Suárezem. A právě uruguayský snajpr dělal obraně Espanyolu velké problémy.

VIDEO | Krásná asistence Luise Suáreze proti Espanyolu

V 15. minutě ve vápně Espanyolu výborně zasekl míč, posadil na zadek Raúla Rodrígueze, milimetrovým centrem našel hlavu spoluhráče Gerarda Piqueho a Barca vedla. V druhé půli ovšem vyrovnal Anaitz Arbilla nádhernou střelou z přímého kopu.

Stav 1:1 vydržel až do konce utkání, a tak musely rozhodnout penalty. Barcelona prokázala pevnější nervy a mohla si vychutnat zisk prvního poháru v sezoně. Ačkoliv se nejedná o příliš prestižní trofej, svěřenci Luise Enriqueho si alespoň trochu zlepšili náladu po poslední prohře v El Clásicu na půdě Realu Madrid.

VIDEO | Penaltový rozstřel ovládla Barcelona

Utkání navíc posloužilo k otestování nových, nebo méně vytížených hráčů. „Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Líbil se mi přístup hráčů. Odehráli jsme utkání s velkým zaujetím,“ neskrýval spokojenost trenér Enrique. A ještě přidal pár slov o Suárezovi. „Hrál velmi dobře. Podílel se na většině akcí, které znamenaly pro soupeře velké nebezpečí,“ zakončil trenér.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud