18. prosince 2014 • 12:18

Nová hvězda Barcelony Adama? Zapamatujte si jeho jméno i tělo

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V barcelonské akademii La Masia se pravidelně rodí budoucí fotbalové hvězdy. Při posledním utkání Španělského poháru na sebe upozornil další talent Adama. Nebojácný osmnáctiletý mladík vstřelil gól po úchvatném sólu a přispěl k vysokému vítězství Barcelony nad Huescou 8:1. Během 16 minut, které strávil na hřišti, předvedl i jiné povedené akce. Fanoušci byli v údivu. Kdo je ten šikula?



Adama se dlouho nezkoukával - stačily pouhé čtyři minuty na hřišti a hned vystřihl parádní akci. Rychlonohý Španěl přebral míč zády k brance, bleskově zrychlil, obešel čtyři protihráče a chladnokrevně prostřelil gólmana hostí mezi nohama. Hodně troufalý počin na osmnáctiletého mladíka.

Po zápase pochválil Adamaho i sám trenér Luis Enrique, ale zároveň krotil emoce: „V klubu má všechno svůj čas. Jsou tu skvělí hráči, kteří předvádějí velkolepé akce. Adama může být součástí prvního týmu, o tom není pochyb, ale musí si počkat."

VIDEO: Gól Adama Traorého ve španělském poháru proti Huesce

Konkurence v Barceloně je obrovská. Snaživý útočník musí být velmi trpělivý, ale touha uspět na Nou Campu je zvláště u něj enormní. Narodil se totiž ve městě L'Hospitalet de Llobregat, které spadá do aglomerace Barcelony a od fotbalového chrámu Katalánců je vzdálené pár stovek metrů. Od osmi let je Traoré členem barcelonské fotbalové rodiny.

Svůj debut v áčku si 171 centimetrů vysoký útočník s mimořádně vypracovanou postavou odbyl už v minulé sezoně pod trenérem Gerardem Martinem. Tehdy odehrál sedm ligových minut proti Granadě a o minutu více si připsal v Lize mistrů proti nizozemskému Ajaxu. Ale skutečný dojem na barcelonské publikum udělal až při utkání španělského poháru proti Huesce.

Adama nyní působí v kádru béčka, kde patří mezi klíčové hráče. Příležitost zahrát si za první tým je samozřejmě vysoko nad ostatními zážitky. „Jsem rád, že mi dal Luis Enrique důvěru. Zahrát si za první tým je skvělý pocit. Pro každého hráče juniorky je vzrušující být v jedné šatně s tak velkými hráči,“ neskrýval nadšení talentovaný Traoré.

S Barcou má mladý fotbalista smlouvu do roku 2018, a tak bude zajímavé sledovat, jak se dokáže prosadit v nelehké konkurenci Lionela Messiho, Neymara, Luise Suáreze a Pedra.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud