6. března 2015 • 11:24

Barcelona je ve finále poháru, Real ho odmítá hostit: Bude tu hrát béčko

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na světě snad není větší rivality. Real Madrid a Barcelona se skutečně dvakrát nemusí. Další důkaz přineslo plánované finále Copa del Rey, tedy domácího španělského poháru. Zatímco Real vypadl už v osmifinále, katalánský tým prošel do finále. Madridský klub nyní odmítá, aby se souboj o trofej uskutečnil na jeho stadionu.



Pokud nepočítáme stadion Barcelony Camp Nou, je největším stánkem ve Španělsku Santiago Bernabéu. A protože Španělé nemají národní stadion jako například v Anglii (Wembley), je logické, že se při výběru hostitele finále španělského poháru snesla pozornost právě na chrám Realu.

Jenže to má neřešitelný háček. Ve finále se proti sobě postaví Barcelona a Athletic Bilbao. A právě kvůli účasti katalánského soka odmítá Real finálový zápas pořádat. Poslední, co by chtěli v Madridu vidět, jsou slavící hráči Barcelony na jejich domácím stadionu.

Pokud by chtěl dělat španělský svaz madridskému klubu problémy, má Real podle španělských médií přichystanou výmluvu. Stadion by prý potřeboval pro Castillu, tedy béčko, jenž hraje třetí ligu.

Protože s postojem Realu může vedení španělského fotbalu jen těžko něco dělat, zdá se se situací smířeno. „Pokud Real nebude chtít hostit finále, nutit ho nebudeme,“ vzkázal předseda organizačního týmu Miguel Ángel López.

Pravdou je, že Real se rozhodl už dříve, že nebude usilovat o pořádání jakýchkoliv finále. Naposledy na Santiago Bernabéu hostili duel s Atlétikem Madrid v roce 2013, který domácí favorit prohrál. Od té doby nemá o podobné zápasy Real zájem.

Barcelona s Bilbaem se tak nyní rozhlíží po jiném stadionu pro svůj velký zápas. Ve hře je stánek Valencie i Atlétika Madrid. Oba stadiony mají sice nižší kapacitu než Santiago Bernabéu, postoj Realu se zdá být ale neoblomný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud