29. června 2015 • 20:05

Puyol vzpomíná na Messiho: Zesměšňoval mě, já ho nesměl zranit

Autor: kom
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset let. Tak dlouhou hrál Carles Puyol, dnes už bývalý kapitán Barcelony, po boku fenomenálního Lionela Messiho. Stali se z nich dobří přátelé. Na tréninku to ale nebyla vždy legrace. Jak legendární obránce prozradil, trenéři ho dokonce museli upozorňovat, aby hvězdného útočníka nezranil.



Na konci loňské sezony Carles Puyol ukončil kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem fotbalovou kariéru. Pro barcelonský deník La Vanguardia se nedávno rozpovídal o dovednostech Lionela Messiho. „Je to mimozemšťan, ční o hlavu a ramena nad všemi hráči, se kterými jsem se kdy setkal“.

Puyol byl považován za jednoho z nejlepších stoperů na světě, ale zastavit na tréninku malého Argentince byl i pro něj často neřešitelný úkol. „Několikrát mě zesměšnil, hráli jsme jeden na jednoho a on mě pokaždé obešel. Byl jsem naštvaný“. Zasáhnout tehdy musel bývalý trenér Pep Guardiola. „Řekl mi: Carlesi, nezraň ho,“ vzpomínal Puyol na dávnou historku. „Odpověděl jsem mu, že jestli chce, aby se nic nestalo, měl by cvičení raději ukončit.“

Parťáci Puyol a Messi spolu oslavili několik titulů. V ročníku 2008/09 dokonce získali pro Barcu populární treble. Vítězství v lize, Španělském poháru a Lize mistrů. Stejný úspěch se katalánskému klubu už bez Puyola podařil zopakovat i v poslední sezoně. A Messi k tomu přispěl 58 brankami. „Je nezastavitelný, nyní je ještě lepší než před čtyřmi lety, protože výborně čte hru,“ uzavřel bývalý kapitán Barcelony na adresu čtyřnásobného držitele Zlatého míče.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud