7. července 2015 • 21:40

Ronaldových ŠEST let v Realu: Přivítání od 80 000 fanoušků i 313 gólů

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Hvězdný Cristiano Ronaldo zažil za šest let v Realu Madrid mnoho nezapomenutelných momentůHvězdný Cristiano Ronaldo zažil za šest let v Realu Madrid mnoho nezapomenutelných momentůFOTO: Koláž iSport.cz

    V pondělí to bylo přesně 6 let od chvíle, kdy Cristiano Ronaldo poprvé vstoupil na stadion Santiago Bernabéu v dresu Realu. V „bílé“ části Madridu okamžitě propukla euforie. Od té chvíle tvoří portugalský kanonýr úchvatnou klubovou etapu, zlomil skoro všechny rekordy. A také se zrodil okouzlující souboj s Lionelem Messi. Podívejte se na TOP 10 Ronaldových momentů v Realu.

  • Nejdražší v dějinách

    Real Madrid měl o Cristiana Ronalda zájem delší dobu, ale Manchester United odmítal. Pak se ovšem do vedení madridského klubu vrátil Florentino Pérez a učinil nabídku, která se nedala odmítnout. Za Portugalce vysázel 94 milionů eur (přes 2,5 miliardy korun). Tím se Ronaldo stal nejdražším hráčem fotbalové historie. Zda je jím stále, není zcela jisté. Informace o tom, za kolik přivedl Real Madrid Garetha Balea, se totiž různí.

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Nezapomenutelné přivítání

    Nadšení, euforie. To zažívali všichni fanoušci Realu Madrid 6. července 2009. V tento den totiž vyběhl poprvé na Santiago Bernabéu Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid. Vítalo ho 80 000 fanoušků. Tím CR7 překonal rekord legendárního Diega Maradony, kterého vítalo v Neapoli v roce 1984 75 000 příznivců.

  • Zrození historické rivality

    S příchodem Cristiano Ronalda do Španělska se ještě znásobila rivalita Realu Madrid a Barcelony. Už nešlo jen o souboj klubů, ale také o duel Ronalda a Messiho. Dvou hráčů, kteří ční nad zbytkem fotbalové planety. A hlavně, neustále střílí góly.

    Sami fotbalisté přiznávají, že jeden druhého nutí do další tvrdé práce. „Messi mě motivuje, abych se snažil být neustále lepším. A jsem si jistý, že on to má stejně,“ přiznal Ronaldo. „Necítím ke Cristianovi vůbec žádnou nenávist, oba chceme odvést pro své kluby to nejlepší,“ dodal Messi.

    Cristiano Ronaldo a Lionel Messi Cristiano Ronaldo a Lionel MessiFoto Koláž iSport.cz

  • Sedmička od Raúla

    Když Ronaldo přišel do Realu, musel se smířit s jednou věcí. Na dresu nemohl mít svoji oblíbenou sedmičku. Tu totiž v klubu nosila nedotknutelná legenda Raúl González. Ronaldo to respektoval a vzal si devítku.

    Portugalec ale nezměnil pouze číslo na svých zádech. Musel „reformovat“ i svoji značku, z CR7 se stalo CR9. Ovšem ne na dlouho. Raúl po sezoně Real opustil. A přestože se původně mluvilo o tom, že Real sedmičku na jeho počest vyřadí, nakonec ji Ronaldo dostal. „Pokud ji má někdo po mě nosit, jsem rád, že to bude Cristiano,“ nechal se slyšet sám Raúl.

  • První trofej v Realu

    Na svou první trofej v Realu Madrid si Ronaldo musel počkat déle, než si sám představoval. V prvním roce totiž nabitý tým zklamal a dočkal se až pod José Mourinhem v další sezoně. To „bílý balet“ opanoval domácí pohár, když v parádním finále porazil v prodloužení Barcelonu. Kdo rozhodl? Samozřejmě Ronaldo.

  • Nejlepší hráč světa

    Cristiano Ronaldo přišel do Realu s jedním Zlatým míčem (2008) pro nejlepšího hráče světa na kontě. A i přes úžasné výkony, které předváděl, pro další dlouho nemohl dosáhnout. Důvod? Lionel Messi.

    Jenže rok 2013 patřil právě Ronaldovi. Překonal nejen Lionela Messiho, ale i dalšího vážného kandidáta Francka Ribéryho. Při vítězném proslovu se Portugalec rozplakal. Stejnou cenu vyhrál i v roce následujícím. Tentokrát překvapil hlasitým radostným výkřikem „Sííííí“.

  • La Décima. Konečně!

    Ronaldo přišel do Realu s jedním velkým úkolem. Jako největší hvězda měl klub dovést k historickému desátému triumfu v Lize mistrů zvanému La Décima. Jenže to se mu dlouho nedařilo.

    Ronaldo se ale vytoužené trofeje nakonec dočkal. Ve své první sezoně na lavičce k ní Real dovedl italský kouč Carlo Ancelotti. Ronaldo byl po celou dobu ústřední postavou týmu, stal se nejlepším střelce soutěže. Gól dal i ve finále, z penalty zvýšil na 4:1. Stal se tím prvním hráčem v historii Ligy mistrů, jenž skóroval ve finále za dva různé týmy.

  • Pět gólů v jednom zápase

    Hattricků dal Ronaldo v Realu nespočet, i čtyři góly dokázal nastřílet. Ale pět branek v jednom zápase? To se Ronaldovi povedlo poprvé v dubnu 2015, kdy tímto způsobem sestřelil nebohou Granadu. Real zvítězil 9:1, Portugalec dal více než polovinu gólů svého týmu.

  • Překonání Di Stéfana a dotahování Raúla

    Cristiano Ronaldo už je nyní v historii Realu Madrid zapsán zlatým písmem, řadí se k největším legendám. A co se týče nastřílených gólů za madridský klub, už skoro všechny překonal. V uplynulé sezoně se posunul na druhé místo před legendárního Alfreda di Stéfana, jenž nastřílel za „Bílý balet“ 308 gólů.

    Ronaldo jich má v tuto chvíli na kontě 313. A málokdo pochybuje o tom, že už v další sezoně bude na úplné špičce. Tam se v tuto chvíli vyhřívá Raúl González, který dal 323 branek. Ronaldo ho s největší pravděpodobností překoná. A překoná někdy někdo i Ronalda?

    Cristiano Ronaldo a legendární Alfredo di Stéfano Cristiano Ronaldo a legendární Alfredo di StéfanoFoto Twitter.com

  • Přestup? Z nejlepšího klubu neodcházím

    Poté, co Real vyhodil oblíbeného trenéra Carla Ancelottiho, začalo se spekulovat o Ronaldově odchodu. Tím spíše, že nejspíš odejde Iker Casillas a možná i Sergio Ramos. Ovšem Portugalec klub opustit nechce.

    Jsem v Realu velmi šťastný a těším se na příští sezonu plnou úspěchů. Jsem v nejlepším klubu na světě a chci znovu vyhrávat,“ prohlásil. Pokud bude pokračovat v nastoleném trendu, může se stát největším mužem slavného klubu všech dob.

    Cristiano Ronaldo se z Realu odejít nechystá Cristiano Ronaldo se z Realu odejít nechystáFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud