26. července 2015 • 10:00

Barcelona vyhlásí válku Premier League: Největší hvězdy chceme MY!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší fotbalisté světa se hrnou do Anglie, prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu se s tím ale nechce do budoucna smířit. Vítěz Ligy mistrů je prý připravený bojovat o to, aby se tento trend zastavil. „Budeme bojovat,“ vyhlašuje Bartomeu. Je mu ale jasné, že Premier League díky smlouvě o prodeji televizních práv za 5,1 miliardy liber, tedy částku kolem 190 miliard korun, získá obrovskou finanční výhodu už pro sezonu 2016/17.



„Budeme bojovat proti Premier League. Chceme mít nejlepší hráče v naší lize,“ řekl Bartomeu v rozhovoru pro BBC Sport. „Je pravda, že Premier League je právě teď je nejlepší ligovou soutěží na světě, a to nejen z hlediska sportovního, ale také z hlediska příjmů,“ dodává.

V posledních letech to ale bylo trochu jinak. Špičkoví hráči Premier League a to včetně Garetha Balea a Luise Suáreze se stěhovali z Anglie do La Ligy. Španělské kluby přitom držely své největší hvězdy. Jenže teď anglická liga dostane díky nové dohodě o televizních právech sílu.

„Takový kontrakt, jako má Premier League, zbytek lig prostě nemá,“ uznal šéf Barcelony. Mají se tedy fanoušci katalánského mužstva bát, že jim konkurence z Ostrovů vyfoukne třeba Messiho ? „Ne, ne, ne, ne,“ doplnil Bartomeu. A ihned bojovně dodal: „Žádný jiný klub na světě nemá tak velký příjem jako Barcelona.“

Dvaapadesátiletý prezident Barcelony obhájil minulý týden svou funkci šéfa katalánského klubu a hned naznačil, jaké má plány. „Minulá sezona byla pravděpodobně tou nejlepší v naší historii, protože jsme vyhráli všechno. Teď jsme připraveni pracovat se stejným týmem, ale také jsme přivedli hráče, jako jsou Arda Turan a Aleix Vidal, kteří ještě zvýší konkurenci v našem týmu,“ řekl Bartomeu.

„Podle mého bude náš tým ještě konkurenceschopnější. Letos jsme ve hře o šest možných trofejí a my je chceme vyhrát. Nebude to snadné, ale pokusíme se o to.“

Bartomeu rovněž hájí nákup útočníka Suáreze z Liverpoolu v červenci 2014 za 75 milionů liber. Uruguayec dal 25 branek během 43 duelů.

Neymar si vychutnává chvíle slávy
Neymar si vychutnává chvíle slávy

„Určitě to nebyl hazard. Hráče jsme dlouho sledovali a chtěli ho získat. Myslím, že pomohl tomu, že jsme byli v minulé sezoně nejlepší.“

Finančně by si každopádně měla polepšit nejen Premier League, ale také Barcelona. V roce 2018 končí klubu smlouva s Nike, novou smlouvu budou Katalánci uzavírat i s partnerem, který bude chtít figurovat jako sponzor na dresech Barcelony. Očekává se, že si kasa úřadujícího vítěze Ligy mistrů výrazně polepší.

V souvislosti s Premier League se barcelonský šéf pochvalně zmínil o Manchesteru United. „Jsou jedním z největších klubů na světě. Vždy byli velmi úspěšní a očekávám, že tomu tak bude i v budoucnosti. Víme své o schopnostech jejich trenéra Louise van Gaala, který vedl v minulosti i náš klub. Je silný, inteligentní a chytrý,“ pochválil Nizozemce Bartomeu.

Van Gaal byl manažerem v Barceloně v letech 1997 až 2000 a znovu mezi roky 2002 a 2003. Byl podepsaný pod debutem Xaviho, Carlese Puyola, Andrése Iniesty či Victora Valdése. „Udělal spoustu dobré práce, dal důvěru našim mladým hráčům.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud