15. srpna 2015 • 13:37

Barcelonská ostuda! Gól z půlky a prohra 0:4, beru to na sebe, kál se kouč

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdná Barcelona dostala nařezáno. V první bitvě o španělský Superpohár prohrála v Bilbau 0:4 a na Messiho a spol. se valí kritika. Trapas podtrhla chyba gólmana Marca-André ter Stegena, který dostal gól skoro z poloviny hřiště. Trenér Luis Enrique vzal po utkání ostudu na sebe. „Udělal jsem změny v sestavě, za výsledek přijímám odpovědnost,“ tvrdil.



V bitvě o evropský Superpohár Barca přestřílela před pár dny Sevillu 5:4 v prodloužení. Už tady ale přišlo varování, že všechno neklape, když Katalánci prohospodařili náskok 4:1. Teď na hřišti Bilbaa ale všechno dopadlo daleko hůř. Trenér nechal na lavičce mezi náhradníky Andrese Iniestu, Ivana Rakitiće a Gerarda Piquého a „Barca“ za tuhle troufalost tvrdě pykala. Nažhavené Bilbao dalo hrdým Kataláncům lekci.

První ránu si však zasadila Barcelona sama. Její brankář Marc-André ter Stegen po 13 minutách vyběhl odehrát míč mimo pokutové území, jenže jej nasměroval na půlku hřiště, kde ze středového kruhu vypálil Mikel San Jose. Němec už se nestihl vrátit mezi tyče a fanoušci poprvé šíleli nadšením.

Zbytek prvního zápasu o španělský Superpohár patřil Adurizovi, který se blýskl hattrickem a uštědřil tak Barceloně pořádný políček v podobě porážky 0:4. Trenér Enrique ale věří, že je pořád v silách jeho týmu v odvetě s výsledkem něco udělat. „Jestli to ještě někdo může obrátit, tak je to Barcelona a my se o to také pokusíme. Nepředvedli jsme náš nejlepší výkon a neměli jsme ani štěstí,“ hlásil trenér Barcelony.

Ten omlouval změny v sestavě náročným programem svého týmu. „Se Sevillou jsme hráli sto dvacet minut. Stálo nás to hodně sil a změny musely přijít,“ vysvětloval Enrique. „Fotbal je o chybách a my jsme jich dělali hodně. Soupeř je navíc dokázal trestat, my ne,“ dodal.

Odveta se hraje v pondělí a Barcelona bude mít výhodu domácího prostředí.

Trapas, ostuda. Barcelona prohrála první zápas o španělský Superpohár v Bilbau 0:4 a Messi a spol. nevěřili vlastním očím.
Trapas, ostuda. Barcelona prohrála první zápas o španělský Superpohár v Bilbau 0:4 a Messi a spol. nevěřili vlastním očím.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud