26. srpna 2015 • 18:46

TOP 10 nejhorších přestupů Realu: Kdo mu prodělal půl miliardy?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Brazilec Kaká i Ital Antonio Cassano patří mezi nepovedené přestupy Realu Madrid Brazilec Kaká i Ital Antonio Cassano patří mezi nepovedené přestupy Realu Madrid FOTO: Koláž iSport.cz

    Asier Illarramendi. Španělský záložník se stal posledním symbolem špatných přestupových tahů Realu Madrid pod prezidentem Florentinem Pérezem. Slavný velkoklub na něm prodělal skoro půl miliardy. Historie Realu ale pamatuje i větší (nejen finanční) propadáky. Podívejte se na TOP 10 nepovedených přestupů madridského klubu pod vládou šéfa Péreze.

  • Asier Illarramendi

    Real Sociedad -> Real Madrid (2013)
    Cena: 890 milionů korun

    Nejnovější případ nepovedených přestupů Realu. Baskický záložník přicházel do madridského klubu po sezoně, ve které byl vyhlášen nejlepším záložníkem La Ligy. Jenže na přechod o úroveň výš připraven nebyl. Stal se pouze náhradníkem, nikdy si ho neoblíbili ani fanoušci. Po dvou letech ho Real prodal se ztrátou 480 milionů.

    Asier Illarramendi Asier IllarramendiFoto Reuters

  • Kaká

    AC Milán -> Real Madrid (2009)
    Cena: 1,8 miliardy korun

    Do Realu Madrid přišel jako jeden z nejlepších hráčů světa a držitel Zlatého míče. Madridský klub proto za něj neváhal vytáhnout ze své pokladny skoro 2 miliardy korun. Jenže Kaká výrazně zklamal. I kvůli zraněním se nikdy nedokázal naplno prosadit. Po čtyřech letech byl Real rád, že se ho (a jeho královského platu) zbavil. Kaká se zdarma vrátil do AC.

    Kaká KakáFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Jonathan Woodgate

    Newcastle -> Real Madrid (2004)
    Cena: 540 milionů korun

    Anglický stoper přicházel jako hvězda, jenže ho vždy trápily zdravotní problémy. V Realu ho za dva roky neopustily. Woodgate odehrál ve dvou sezonách pouhých 893 minut a stěhoval se zpátky na Ostrovy. Middlesbrough za něj zaplatilo o polovinu méně, než o dva roky dříve Real.

    Jonathan Woodgate Jonathan WoodgateFoto wikipedia.org

  • Michael Owen

    Liverpool -> Real Madrid (2004)
    Cena: 324 milionů korun

    Nedá se říct, že by v Realu Madrid přímo vyhořel. Ovšem Michael Owen se přes značnou konkurenci nikdy nedokázal prosadit do základní sestavy. Přestože ukázal, že góly střílet umí, v Madridu vydržel pouhý rok. Real alespoň na Owenovi finančně neprodělal.

    Michal Owen Michal OwenFoto Pavel Lebeda

  • Antonio Cassano

    AS Řím -> Real Madrid (2006)
    Cena: 150 milionů korun

    Fanoušci jeho příchod od začátku nepochopili. Cassano pro ně nebyl hvězdou, která by měla Real výrazně pozvednout. A přesně tak to dopadlo. Kontroverzní Ital odehrál za dvě sezony pouhých 19 zápasů a šel na hostování do Sampdorie Janov. To se po roce změnilo v přestup. Real nedostal ani půlku z ceny, za kterou si Cassana pořídil.

    Antonio Cassano Antonio CassanoFoto Profimedia.cz

  • Pedro León

    Getafe -> Real Madrid (2010)
    Cena: 270 milionů korun

    Z předměstí Madridu se dostal do jeho srdce. Pedro León nezačal angažmá v Realu špatně, jenže poté se rozhádal s trenérem José Mourinhem. A to byl jeho konec. Poté už jen trucoval a pobíral nadstandardní plat. Již po roce se do Getafe na hostování vrátil, nakonec ho skromný klub i koupil. Real prodělal skoro 150 milionů korun.

    Pedro León Pedro LeónFoto wikipedia.org

  • Nuri Sahin

    Borussia Dortmund -> Real Madrid (2011)
    Cena: 259 milionů korun

    Tohle mělo být pro Real terno. Sahin byl vyhlášen nejlepším záložníkem bundesligy a stěhoval se do Madridu. Jenže se hned v přípravě zranil a do konce sezony se nedokázal dostat do formy. Real ho proto poslal na hostování do Liverpoolu, ovšem tam turecký reprezentant dopadl podobně. Proto se vrátil tam, kde mu bylo nejlíp – do Dortmundu.

    Nuri Sahin Nuri SahinFoto wikipedia.org

  • Walter Samuel

    AS Řím -> Real Madrid (2004)
    Cena: 675 milionů korun

    Velmi nepovedený tah. Samuel v Realu absolutně neuspěl, fanoušky byl několikrát vypískán. A tak se řízný argentinský stoper vrátil do Itálie, kde se mu na rozdíl od Španělska dařilo. Real měl kliku, že Samuel příliš na ceně neztratil. Inter za něj zaplatil 480 milionů korun.

    Walter Samuel Walter SamuelFoto EPA

  • Cicinho

    Sao Paulo – Real Madrid (2006)
    Cena: 220 milionů korun

    Brazilský bek měl být dlouholetou jedničkou na pravé straně Realu. Šancí dostal dost, možná víc, než si zasloužil. Za sezonu odehrál 26 zápasů, jenže ve většině zklamal. Proto ho madridský gigant poslal raději do AS Řím.

    Cicinho CicinhoFoto wikipedia.org

  • Flávio

    Deportivo La Coruňa -> Real Madrid (2000)
    Cena: 675 milionů korun

    Jeden z prvních nepovedených přestupů prezidenta Florentina Péreze po nástupu do Realu. Jako úspěšný podnikatel začal působit i ve fotbale a příliš se neohlížel na názory ostatních včetně trenérů. Flávio byl velký omyl. Za čtyři sezony odehrál 45 zápasů a odešel zdarma do tureckého Galatasaray.

    Real Madrid má za sebou mnoho trofejí, ale i nepovedených přestupů Real Madrid má za sebou mnoho trofejí, ale i nepovedených přestupůFoto wikipedia.org

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud