22. září 2015 • 19:03

Přijde svět o slavné El Clásico? Barceloně hrozí konec v La Lize!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná před zlomovým dnem stojí Španělsko a ruku v ruce s tím i tamní fotbalová liga. V neděli 27. září se totiž v Katalánsku koná referendum, které by mohlo být základem k dlouho proklamovanému odtržení od Španělska a získání nezávislosti. To by se ale výrazně dotklo fotbalového giganta FC Barcelona. Předseda La Ligy Javier Tebas totiž oznámil, že by v tom případě nemohli Messi a spol. hrát španělskou ligu.



Katalánsko se snaží o odtržení od Španělska už dlouhou dobu, většina jeho obyvatel již nechce být pod „nadvládou“ Madridu. I proto jsou tak vyhrocené zápasy královské lodě Katalánska Barcelony a rivala Realu Madrid.

Jenže právě o tyhle souboje by mohlo Španělsko přijít. A byla by to rána pro celý fotbalový svět, El Clásico bývá tradičně jednou z nejsledovanějších sportovních akcí vůbec.

Předseda španělské ligy je ale nekompromisní. „Pokud se Španělsko rozdělí, rozdělí se i La Liga. Barcelona nebude moci hrát v soutěži. Je absurdní si myslet, že pokud se stane Katalánsko nezávislým, může tamní klub požádat o ligovou registraci,“ oznámil Tebas.

Španělský ministr sportu Miguel Cardenal tvrdí, že by tím Barcelona hodně ztratila. „Ztratila by tím výsadní postavení v Evropě,“ poukazuje na to, že liga pouze z týmů Katalánska by postrádala konkurenceschopnost.

Fanoušci Barcelony i sousedního Espanyolu ale mají připravené argumenty. Jako příklady jim slouží welšské Swansea, které hraje Premier League, či Monako, jenž je účastníkem francouzské ligy.

Zároveň věří, že by si La Liga nemohla dovolit přijít o takový klenot, jakým Barcelona je. V to jistě doufají všichni, kteří milují každoroční velké bitvy s Realem Madrid. Vedení ligy se ale zdá být neoblomné.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud