5. října 2015 • 17:04

Jedna střela na bránu a chůze. Ronaldo proti Atlétiku zklamal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týdnu se stal nejlepším střelcem Realu Madrid v jeho historii. Prezident Florentino Pérez ho bez váhání zařadil mezi klubové legendy. Cristiano Ronaldo je skutečně fenoménem, kterého fanoušci milují. Jenže, v letošní sezoně to zatím na hřišti až na výjimky nedokazuje. Naposledy předvedl v důležitém utkání na půdě Atlétika (1:1) hodně slabý výkon. Blíží se konec jeho hvězdné éry?



Ronaldovy statistiky jsou skutečně neuvěřitelné. Jenže ve fotbale nelze žít minulostí. A přítomnost není pro portugalského střelce ideální. V této sezoně španělské ligy zaznamenal sice 5 gólů, ale všechny dal v jednom utkání. V dalších šesti se netrefil.

A co víc, Ronaldův projev na hřišti se fanouškům musí líbit stále méně. Jako v posledním utkání. Derby s Atlétikem bylo pochopitelně hodně propírané, Real svého rivala v lize už přes dva roky neporazil. Proto madridský klub na svého kanonýra hodně spoléhal.

Jenže Ronaldo působil na hřišti zvadle. Ve hře týmu vůbec nepomáhal, po hřišti spíše chodil a v zakončení byl hodně nepřesný. Za devadesát minut vyslal šest střel, ovšem jen jedna mířila na branku. S tou ale neměl gólman Atlétika problém.

Takhle nepřesně střílel Cristiano Ronaldo proti Atlétiku, bránu trefil jen jednou Takhle nepřesně střílel Cristiano Ronaldo proti Atlétiku, bránu trefil jen jednouFoto Twitter.com

Portugalec navíc za celý zápas nedal ani jednu přihrávku, která se moderními statistikami hodnotí jako „klíčová“. Jinými slovy, pro Real nebyl platným hráčem. Jenže kvůli jeho postavení vystřídal trenér Rafael Benítez raději Karima Benzemu, který hrál přitom lépe a dal také jediný gól Realu.

Obecně je vidět, že Ronaldo s přibývajícími roky hodně ztratil. Znát je to hlavně ve hře, málokdy se mu povede obejít připravené obránce soupeře. V tom přitom dříve vynikal. 

Ano, Ronaldo má stále zabijácký instikt. Proti slabším soupeřům dokáže sázet góly, protože těží z tlaku svého týmu. Ten na něj hraje, skoro všechny góly v této sezoně dal Portugalec díky dobrému postavení ve vápně do prázdné branky či ze samostatného úniku. Nikoliv pověstnou ranou z dálky.

Už to prostě není ten Ronaldo, který si šance vytvářel v podstatě sám. A to Realu v těžkých utkáních chybí. Tak jako už několikrát proti neoblíbenému Atlétiku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud